Digital Construction meetup:

En møteplass for deg som brenner for digitalisering av byggenæringen

Det er mange som engasjerer seg i den omfattende digitaliseringen av byggenæringen. Nye verktøy testes og metoder prøves ut. Underveis gjør man seg verdifulle erfaringer. Det er mange initiativer og drivkrefter, både organisasjoner og enkeltpersoner, som bidrar til utviklingen. Nå tas det grep for å samle kreftene.

– Vi ønsker å samle folk slik at vi kan dele erfaringer og bli kjent med andre som deler den samme interessen for å digitalisere byggebransjen. Derfor har vi tatt initiativet til å starte en gruppe på www.meetup.com,  en plattform hvor man kan lage grupper og holde møteplasser rundt egne interesseområder, sier Sigve Martin Pettersen i Rendra. Han forteller at gruppen har fått det klingende navnet «Digital Construction,» du finner den her. 

Lavterskel

BIMFag, Fagskolen i Oslo og Akershus, Rendra og Paramount Decision er organisatorer av Digital Construction meetup. Sammen har de et mål om å skape en lavterskel møteplass hvor man skal kunne delta digitalt gjennom screencasts og live streaming. De første «meetupsene» vil nok foregå i Oslo tror Pettersen, men etterhvert er målet å utvide med møteplasser i flere byer. 

– Det er selvfølgelig gratis å delta og vi håper at så mange som mulig melder seg inn i gruppen. Man kan være med som privatperson eller som representant av en virksomhet. Vi setter stor pris på alle som ønsker å bidra og engasjere seg, sier Pettersen.

Berømmer iniativet

Steen Sunesen, daglig leder i buildingSMART Norge berømmer oppstarten og ønsker å oppfordre alle til å melde seg inn og bidra.

– I buildingSMART Norge er vi svært positive til at næringen organiserer seg på tverrs av faglige skiller og utveksler ideer og løsninger. Vi ønsker å gå inn i arbeidet og sikre at flest mulig i næringen kjenner til initiativet, sier Sunesen. 

Dele erfaring 

Først meetup har allerede blitt avholdt. Her øste Bjørnar Markussen av sine mange erfaringer fra det omfattende T2 prosjektet. «Sweco BIMLab» fortalte fra forskjellige prosjekter, blant annet viste de hvordande hadde benyttet «flexijet i BIMing» i et sameie for prosjektet «BIM av eksisterende bygg.» Et prosjekt Rendra gjør i samarbeid med Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK). DiBK introduserte også Ivar Oveland som tar en doktorgrad ved NMBU. En doktorgrad som har som mål å lage en bestillerveiledning for BIM brukt i eksisterende bygg. 

– Det ble en veldig interessant og lærerik meetup, og vi vil lage flere møter hvor man kan komme å diskutere og dele erfaringer. Neste meetup er planlagt i august. Tema for denne er enda ikke satt, sier Pettersen, som oppfordrer alle som syns Digital Construction høres interessant ut - eller som har et tema de gjerne ville diskutere -  å melde seg inn her.  

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar