BSN Guiden er herved lansert!

Norsk-utviklet verdensnyhet ser dagens lys

Digitaliseringen av bygg- og anleggsprosjekter har grundig demonstrert hvordan den ikke bare øker kvaliteten på de ferdige bygg, men også hvordan kostnadene reduseres drastisk. Med «buildingSMART Norge Guiden» (bSN Guiden) får alle nå muligheten til å stille profesjonelle kravspesifikasjoner til åpenBIM i SITT prosjekt. Liten og stor. Kyndig og ukyndig.

En av de to største hindringene for digitalisering av hele næringen har så langt vært at det ikke har vært mulig å stille standardiserte krav til hvordan vi skal jobbe sammen på åpenBIM. Den andre vesentlige hindringen har vært at det har krevd mye spesialisert kompetanse for å digitalisere et gitt prosjekt. Med bSN Guiden fjernes begge disse hindringene en gang for alle.

Forenkler og standardiserer

bSN Guiden er et verktøy som gjør det mulig for prosjektansvarlige å lage en prosjektilpasset BIM manual, i løpet av få minutter.  Guiden sikrer en konsistent standard av de krav du måtte ønske å stille. Du trenger ingen kompetanse utover de veiledningene du finner sammen med den på våre nettsider. 

I tillegg til bestillere støtter bSN Guidens genererte rapporter den som skal levere BIM inn i prosjektet. De rolle- og fasespesifikke rapportene beskriver kravene på en oversiktlig, detaljert og ytterst spesifikk måte.

Prosjekteier bestemmer selv hvem som skal ha tilgang til rapportene i de ulike prosjektene.

Automatisert og dynamisk

Den som er ansvarlig for å definere kravene til BIM kan enkelt registrere prosjektet og deretter velge for hvilken fase og i hvilken prosess «rapporten» skal brukes. Valgene av fase og prosess kan gjøres på nytt igjen så mange ganger du måtte ønske innenfor det samme prosjektet. Når prosjekt er etablert - og fase og prosess er valgt - kan du laste ned din egen unike og fullstendig prosjekttilpassede kravspesifikasjon.

Gratis for medlemmer

Å bruke bSN Guiden er gratis for alle buildingSMART Norges medlemmer. Dette gjelder både prosjekteier eller dennes representant, som for eksempel byggherre eller totalentreprenør. Medlemskap for de som skal levere BIM i inn prosjektet kreves ikke for gratis tilgang. 

Guiden er lansert. Du finner den her. 

 

Vekt: 

-19

Skriv ny kommentar