Indeksbygg-prosjektet har fem BIM-baserte referansebygg.

Trenger desperat flere

Indeksbygg-prosjektet er ment å være en samhandlingsarena mellom DiBK sentrale organisasjoner i byggenæringen for å skape en felles forståelse av konsekvenser ved regelendringer. Spesielt når det kommer til kostnader. For å få til dette etterlyser DiBK nå flere digitale modeller av konkretiserte bygninger

– Indeksbygg er et prosjekt som skal skape bedre felles forståelse, gi næring t til diskusjon og samtidig stimulere til økt innovasjon gjennom at næringen får mulighet til å vise forskjellige måter å tilfredsstille ulike krav fra regelverket. Digitale modeller av konkrete bygninger - før og etter regelendringen - er en krumtapp man ikke klarer seg uten i denne sammenhengen, sier senioringeniør i DIBK og prosjektleder for Indeksbyggprosjektet , Eilif  Hjelset, i en pressemelding.

Du kan lese mer om hva Indeksbygg prosjektet går ut på og tankene bak det her.

BIM-baserte referansebygg

Han ønsker seg minst mulig diskusjon om hvilke bygninger som velges ut. Det trengs alltid minst to bygningsmodeller for å sammenligne løsningene – før og etter - med en eller flere løsninger etter endring i regelverket. 

– Vi ønsker et størst mulig utvalg av referansebygg – og trenger derfor flere enn de fem vi har til nå. Det vi trenger nå er BIM-modeller av ulike typer bygg som er bygd etter TEK10-standarden, bygg som kan benyttes til å vise mulige løsninger på kravene i TEK17, sier Hjelset.

Indeksbygg-prosjektet og LCC-forum inviterer til gratis workshop hos DiBK. Meld deg på her.

BIM baserte referansebygg

Hjelset forteller at de har svært positive erfaringer med at næringen bidrar med BIM modeller fra egne prosjekter.  Han forsikrer at all prosjektrelatert informasjon i modellene blir anonymisert og at du selvsagt ikke har noe ansvar for innholdet i modellene. 

– Vi vil også dekke utgiftene med tilrettelegging og videre utvikling av modellene, avslutter Hjelset.

- - -

For spørsmål og videre samarbeid, ta gjerne kontakt med Eilif Hjelseth på telefon 45 42 06 42 eller på e-post: eilif.hjelseth@dibk.no 

Vekt: 

-12

Skriv ny kommentar