Global rapport om BIM-utdanning:

Fortsatt en lang vei å gå

buildingSMART Norge Guiden, buildingSMART Norges sertifiseringsordning og våre læreplaner trekkes fram i internasjonal rapport.

NATSPEC er en uavhengig australsk organisasjon med formål å forbedre bygge-prosessene og effektiviteten i byggenæringen gjennom bedre opplæring og mer målrettet ledelse. NATSPEC kom i april med en rykende fersk oppdatering av sin globale rapport om utdanning innen åpenBIM hvor de slår fast at muligheten for en utdannelse i åpenBIM har blitt bedre i året som har gått, men at læringsforholdene fortsatt er langt fra tilfredsstillende.

Ikke bestått

Selv om rapporten sporer bedring, er den fortsatt svært kritisk til at så få land ser ut til å inkludere åpenBIM som fag ved høyere utdanningsinstitusjoner. Av alle de deltagende landene kommer Norge fra det med æren i behold, alt tatt i betraktning. Ikke minst blir både det faktum at du kan lære åpenBIM ved syv institusjoner trukket fram. Rapporten nevner imidlertid også at norske myndigheter per i dag ikke har lansert offentlige retningslinjer for utdannelse.

Som en positiv motvekt til dette trekker NATSPEC fram buildingSMART Norge Guiden, buildingSMART Norges sertifiseringsordning og våre læreplaner. Vårt arbeid vekker med andre ord internasjonal oppsikt.

Du kan lese hele rapporten her.

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar