BIM-kiosker tar av!

Stansefabrikken utvikler protype for masseproduksjon

Stansefabrikken i Fredrikstad utvikler en operasjonsmodul i samarbeid med Skanska. Målet er å lage komplette, stasjonære BIM-kiosker for bedre utnyttelse av åpenBIM ute på byggeplassene.

BIM-kioskene er et resultat av forsøkene som er gjort med denne typen moduler i rehabiliteringsprosjektet på Urbygningen i Aas, hvor digitale hjelpemidler har blitt tatt i bruk for å tilgjengeliggjøre modellen for håndverkerne, og på den måten effektivisere byggeplassen. Når kioskene er utplassert er det helt slutt på å hvileløst jakte etter nye, oppdaterte tegninger. I BIM-kioskene vil den sist oppdaterte fag-modellen alltid ligge klar til bruk.

BIM-kioskene vil gi alle de ulike håndverkerne tilgang til produksjonsunderlaget. Det er forberedt egne visninger for hvert fag som gjør det enkelt å få oversikt, vise hva som skal beholdes av eksisterende byggemasse og hva som skal bygges nytt. Visning av rom med kompliserte løsninger gjør det enklere å planlegge bygging og hindre byggefeil. I tillegg til å vise BIM-modeller, får man i BIM-kioskene også tilgang til de til enhver tid siste oppdaterte tegninger i prosjektet.

BIM-kioskene har vært banebrytende i å bringe åpenBIM til anvendelse på byggeplass, og har vakt interesse i hele bransjen. Mange byggeprosjekter har allerede laget egne provisoriske løsninger. At det nå kommer en komplett ferdigbygd type, imøtesees av mange.

Kilde: Stansefabrikken

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar