Grunnleggende guide for produktleverandører:

BIM for den skrekkslagne

Er du blant de mange som lar deg skremme av ny teknologi, «buzzwords» og ikke helt tør å spørre hva som er hva i denne - for mange - nye verden av digital modellering? Fortvil ikke, hjelpen er nær.

BildeEngelske «Construction Products Association» har sammen med «National Building Specification» (NBS) nylig gitt ut en guide for alle produktleverandører som enda ikke har en detaljert forståelse av hva BIM er, men som ønsker å tilegne seg kunnskap og innsikt i hvordan BIM påvirker - og kan brukes i - hverdagen.

På tide å komme i gang?
Bakgrunnen for at rapporten kommer akkurat nå er at det vil bli stilt omfattende og bastante krav til bruk av BIM i alle statlige prosjekter i England fra 2016. Et krav som også vil omfatte produktinformasjon fra produktleverandørene.
Også i Norge vil det bli stilt tilsvarende krav fra de store byggeherrene fra 1. juli 2016. Det store prosjektet «FMie» i regi av buildingSMART Norge Byggherreforum vil dessuten allerede i løpet av neste års stille konkrete krav til produktinformasjon ved overdragelse av bygg.

Hva venter du på!
Det kan derfor være lurt av den enkelte leverandør å utvikle en solid BIM-strategi for hvordan tjene penger på bruken av BIM, hvordan få ditt personale opp på et akseptabelt kunnskapsnivå, hvordan integrere BIM i forretningsprosessene og sist men ikke minst; hvordan skal du omstrukturere din produktinformasjon slik at den kan benyttes i en BIM-kontekst. Leser du guiden som ligger klar for nedlasting under, vil du være godt rustet til å snekre sammen din strategi.

Grunnleggende men innholdsrik
Guiden tar for seg det grunnleggende vokabularet innen BIM slik at selv de som er totalt blottet for forkunnskaper kan skjønne og delta i den utvidede debatten rundt teknologien. Guiden ser på hvordan BIM har utviklet seg fra sin spede, todimensjonale barndom  til dagens voksne og komplekse 3D-modeller, hvordan de ulike typene skiller seg fra hverandre og hva som er fordelene med de ulike variantene. Den går også inn på hvorfor myndighetene er så ivrige etter at «alle» skal ta i bruk BIM og hvordan dette påvirker de ulike grenene av byggenæringen.


Guiden inkluderer også en rekke dyptpløyende, men lettfattelige, eksempler fra virkeligheten og bakerst er det samlet informasjon og lenker til hvor du finner mer og dypere stoff om BIM. Du finner rapporten her.

God lesing!

Vekt: 

-17

Skriv ny kommentar