buildingSMART Norge

Rapport fra styret

Styret ønsker å synliggjøre sine beslutninger med et kort referat fra styremøtene. Dette er det første og vi håper med dette å bevege foreningen enda et stykke framover.

Revisjon av strategi- og handlingsplan
Styret jobber med å revidere strategiplanen som ble etablert i 2010. Vår visjon og formål om å «Bidra til bærekraftig bygd miljø gjennom SMARTERE deling av informasjon og kommunikasjon mellom alle aktører i bygg, anlegg og eiendomssektoren» har ikke forandret seg. buildingSMART Norge jobber med samme samfunnsmål som da vi ble etablert. Men etter 3 1/2 års virke med profesjonelt sekretariat vet vi mer om behovene og mulighetene. I løpet av denne tiden har fokuset langsomt endret seg fra teknologi til kompetanse.

Teknologien er fortsatt viktig, men IFC fungerer så bra i de fleste applikasjoner at dette ikke lengre er flaskehalsen for å etablere åpenBIM-prosjekter. Vi ser at åpenBIM for alvor er på vei inn i hovedmassen av norske prosjekter. Dette skaper nye utfordringer med å få løftet kompetansen ut til alle aktører i verdikjeden.

Den reviderte strategi og handlingsplan vil derfor målrette innsatsen for å sikre økt forankring og bedre utnyttelse av midler. Medlemmene er mer enn velkomne til å komme med innspill til styret.


Strategiplanen fra 2010 kan lastes ned nederst på siden.

Utvikling av buildingSMART International
Styret i buildingSMART Norge er positiv til at den internasjonale organisasjonen nå ansetter profesjonell ledelse. Hele organisasjonen kan tjene på en styrket internasjonal overbygging. En sterk sentral organisasjon kan for eksempel støtte sine lokale avdelinger med blant annet; internasjonalt kompetansehevingsprogram, BIM-manual, markedsføringsmateriale, buildingSMART Prosess (IDM'er). Noe som er svært ressurskrevende aktiviteter og noe som vil ha en stor verdi for de lokale avdelingene og noe som de fleste trolig vil være villige til å betale for. Den internasjonale organisasjon kan dermed tjene på å selge harmoniserte produkter og tjenester til de lokale avdelingene. Den internasjonale organisasjon skal dog ikke konkurrere med etablerte lokale avdelinger om salg av tjenester direkte til de respektive, lokale medlemmene. Det er viktig at finansieringen av å  profesjonalisere den internasjonale organisasjonen ikke går på bekostning av den etablerte organiseringen på nasjonalt nivå.


buildingSMART International har en lang liste med prosjektforslag. Noen av prosjektene er sentrale «in-house» utviklingsprosjekter, altså prosjekter som for en stor del er sikret finansiering og fremdrift. Andre er prosjektforslag inviterer til samarbeid med lokale/regionale prosjekter og organisasjoner. Styret kommer til å engasjere seg i detaljene rundt hvordan den internasjonale organisasjonen kan utvikles og styrkes parallellt med oppbyggingen av de lokale avdelingeene.  

Dokumentet «The Way Forward» kan lastes ned nederst på siden.

Vekt: 

-12

Skriv ny kommentar