buildingSMART Internationals utviklingsprosjekter:

Vår organisasjon har mange jern i ilden

buildingSMART International har mye mer på asjetten enn de tre grunnleggende standardene IFC, buildingSMART Dataordbok og buildingSMART Prosess. I skrivende stund er det identifisert hele 47 prosjekter som organisasjonen ønsker å utvikle for å støtte økt bruk av åpenBIM mellom alle fag og sektorer på tvers av hele verdikjeden.


De 47 prosjektene utvikles i samarbeid mellom flere avdelinger og andre organisasjoner i næringen som har behov for å få løst konkrete utfordringer.


Det estimeres at prosjektenes tilsammen vil koste rundt $20 millioner dollar å utvikle. Penger buildingSMART International ikke har. Prosjektene er av den grunn helt avhengig av ekstern finansiering. For å få til det er samarbeid med næringens andre organisasjoner tvingende nødvendig.

– Heldigvis er det et gjensidig nytteforhold. Fordelen for en organisasjon med å utvikle sine prosjekter i samarbeid med buildingSMART er at vi er internasjonale og at vi representerer den største samlede faglige kompetansen på åpenBIM, sier Steen Sunesen, daglig leder i buildingSMART Norge.

Han presiserer at forutsetningen for å etablere et prosjekt under buildingSMART er at det naturligvis skal benyttes åpne, internasjonale formater og at resultatene skal bli alment tilgjengelige i ettertid.

De ulike prosjektene er delt inn i de overordnede temaene: Prosess, Produkt, Teknologisk, Infrastruktur og Grunnleggende. En inndeling som avspeiler organisasjonens oppdeling.

Se forøvrig vedlagte excel-ark under for en komplett oversikt over alle prosjektene som buildingSMART International for øyeblikket arbeider med å finansiere, organisere og gjennomføre.

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar