Rapport fra styret

«Gratispassasjerene» må ta sin del av regningen

I årets siste rapport fra styret kommer det blant annet fram at medlemsrekrutteringen hangler. Mange benytter buildingSMARTs løsninger og standarder uten å bidra.  I mangel av andre finansieringskilder enn kontigent ser styret seg av den grunn nødt til å ta seg betalt for enkelte tjenester og produkter.

Finansiering av aktiviteter er fortsatt helt avhengig av medlemmenes støtte via deres medlemskap. Vi ser at våres medlemsmasse i all hovedsak består av de samme lojale organisasjonene som tenker langsiktig og tar ansvar for en brukerstyrt utvikling av åpenBIM spesielt og næringen generelt. På tross av at IFC, åpenBIM og buildingSMART-teknologien brukes i stadig flere organisasjoner, er det mange som ikke tegner medlemskap i - og på den måten støtter opp om - buildingSMART. Den ene foreningen som faktisk utvikler og oppdaterer standarden. Dette finner styret beklagelig og bekymringsfullt. I 2014 vil det derfor bli satset vesentlig mer på verving av medlemmer som kan bidra til finansiering av foreningens aktiviteter. I tillegg til medlemsavgiften ser vi oss også nødt til å ta betalt for noen av våre produkter og tjenester. De kommende brukersertifiseringsløsningene og «buildingSMART Norge Håndboken,» vil derfor komme til å koste noe. Våre medlemmer vil imidlertid alltid få gode rabatter og stå fremst i køen, men vi er dessverre tvunget til å sikre at løsningene på sikt finansierer sitt eget vedlikehold og på den måten lever opp til sin høye standard og forventningene som er skapt på tvers av hele næringen. Nå og i framtiden.

Budsjett
I forslaget til budsjettet for 2014 satses det på å videreføre de etablerte løsningene og samtidig legge økonomisk til rette for at «buildingSMART Håndboken» blir realisert. Det satses også på å få på på plass en robust løsning for sertifisering av brukere. Av andre områder som har fått en post i budsjettet kan blant annet utviklingen av felles løsninger for varehandel og produktinformasjon samt livsløpskostnadsberegning med BIM, nevnes. Dette er er nye aktiviteter som er viktige for oss og næringen på lenger sikt.

Evaluering og handlingsplan
Styret har gjennomført en omfattende prosess for å evaluere og oppdatere strategi- og handlingsplanen som ble etablert i 2009. Arbeidet omfatter strategiplanen, oversikt over foreningens produkter og tjenester, forretningsmodellen for finansiering av våre aktiviteter og budsjett for 2014. Disse vil bli lagt fram i forbindelse med årsmøtet 27. mars.

Styret og sekretariatet takker alle medlemmer og enkeltpersoner som har bidratt i buildingSMART Norge for et godt samarbeid i 2013. Vi gleder oss til å ta fatt på de store oppgavene som venter i året som kommer.

God Jul og Godt nyttår!

Vekt: 

-18

Skriv ny kommentar