«bS Guiden» tar form:

Bransjen involverer seg i arbeidet

buildingSMART Guiden begynner så smått å ta form. Arbeidet er inne i en fase hvor det er viktig med grundige tilbakemeldinger fra de som faktisk skal benytte den. Onsdag 29 januar ble det avholdt et av flere arbeidsmøter som et ledd arbeidet. Agendaen var begrenset til de forskjellige informasjonsbehovene man har i ulike roller i et gitt prosjekt.

På møtet ble det blant annet diskutert hvordan man skulle utforme grensesnittet for en bestiller - som har behov for en mer overordnet oversikt over modellkrav - enn det grensesnittet som skal brukes av den som skal gjøre selve modelleringen. Kravene til modellen vil være de samme, men måten den presenteres på bør struktureres ut fra rolle og informasjonsbehov for å gjøre guiden mest mulig anvendelig og lettfattelig.

Arbeidsgruppen som stilte til tjeneste 29. er én av tre tematiske grupper. De tre gruppene er:

  • Informasjon ut av Guiden, noe som omfatter både kravene til modellen samt den veiledende informasjonen knyttet til disse
  • Oppretting av manual for eget prosjekt og redigering av krav i forhold til denne
  • Tverrfaglig utarbeidelse av BIM-krav på tvers av faser og formål

Hver av arbeidsgruppene vil ha to arbeidsmøter i løpet av våren ´14. På disse møtene vil løsningsforslag bli presentert og forbedringer  diskutert.

– Vi ønsker på den ene siden å sikre at Guiden gir maksimal verdi til det enkelte prosjekt, og på den at andre siden at stadig flere tar i bruk åpenBIM, sier daglig leder Steen Sunesen.

Leverandør av løsningen snart klar
Sunesen fortelle at det like før jul ble sendt ut en kravspesifikasjon til teknologileverandører som hadde meldt sin interesse. Etter en grundig evalueringsprosess ble tyske AEC3 Germany valgt som leverandør av databasen. 

– God dialog med denne leverandøren skal ikke bare sikre rask fremdrift, det er også viktig at vi holder dørene åpne for fremtidige utvidelser, sier Sunesen som er glad for oppslutningen og interessen fra medlemsbedriftene, men presiserer at det fortsatt er rikelig anledning til å delta.

Ønsker du tilgang på møtematerialet, eller melde deg på en av arbeidsgruppeene, kan du kontakte Sigrid Kjøbli som er prosjektfasilitator.

Du kan lese mer om prosjektet her

Vekt: 

-8

Skriv ny kommentar