Revidert strategiplan fra styret:

Vi må ta oss betalt for produkter og tjenester

Styret og sekretariatet har de siste fire årene jobbet ut fra strategiplanen fra 2010. Denne inneholder blant annet en beskrivelse av foreningens produkter, tjenester og en handlingsplan. Styret er nå inne i siste fase av en grundig evaluering og revidering av denne strategien.

Den reviderte strategiplanen foreslås å gjelde for fire år og vil bli delt inn i tre dokumenter. Dokumentene «Strategiplanen 2014-17» og «Produkter og Tjenester 2014-15» som begge beskriver konkrete tiltak for å realisere strategien, vil gjelde for henholdsvis fire og to år. «Handlingsplanen» som også tidligere var en del av strategiplanen vil utgå som eget dokument, men vil bli representert av årsbudsjettet, som jo nettopp beskriver konkrete handlinger og hvordan disse prioriteres i forhold til foreningens løpende økonomi.

Omstridt prismodell
Å ta seg betalt for produkter og tjenester har vist seg å være et sensitivt tema. For noen er prinsippet om åpenhet - som er og skal være en kjerneverdi for buildingSMART Norge - synonymt med at alle produkter og tjenester skal være gratis. Dette er et syn Styret ikke deler. Hvis våre produkter og tjenester skal holde den høye kvaliteten som må til for å skape en varig verdi for næringen og samfunnet, må investeringene stå i forhold til hva det faktisk koster å utvikle og drifte våre produkter og tjenester.

Sikre varige verdier
Slik styret ser det er det derfor viktig at løsningene som produseres er selvfinansierende slik at vi sikrer varig vedlikehold og oppdatering, også på lengre sikt. For å sikre at foreningens kommende produkter «Brukersertifisering» og «buildingSMART Norge Guiden» blir i stand til å finansiere egen drift og vedlikehold, ser vi oss nødt til å ta betalt for bruken. Alle medlemmer i buildingSMART Norge har via sin innbetalte kontingent vært med å finansiere etableringen og det innledende arbeidet og vil av den grunn få en betydelig rabatt. Organisasjoner som på den andre siden har valgt å stå utenfor, men som likevel ønsker å benytte seg av tjenestene må betale tilsvarende den fulle drift- og vedlikeholdskostnaden.

Prosjektmedlemskap
Styret foreslår også at det åpnes for at det kan tegnes «prosjektmedlemskap». På den måten vil enkeltprosjekter - uavhengig av hvilke prosjektorganisasjonene som inngå - kunne bli medlemmer. Dette foreslås især med tanke på store prosjekter hvor flere organisasjoner deltar og åpenBIM benyttes. Den grunnleggende tanken bak forslaget er at alle i ett gitt prosjektet på den måten skal kunne dra fordeler av medlemskapet.

Alle de tre sakene vil bli grundigere beskrevet i sakspapirene som sendes ut sammen med innkallingen til årsmøtet.

Styret

Vekt: 

-10

Skriv ny kommentar