«Connect & Construct»

Fremtidens rammeverk for informasjonsflyt tar form

«Connect & Construct European Commision project» er ment å gjøre moderne IKT tilgjengelig for små- og mellomstore virksomheter i hele Europa. I høst søkte de deltakere til sin første pilot, nå er de klare med sine første anbefalinger.

Styret - og sekretariatet - ser med stor interesse og entusiasme på prosjektet som vi tidligere har gitt en kort beskrivelse av. I korte trekk går prosjektet ut på å definere et rammeverk for å få byggenæringens mange små og mellomstore bedrifter i Europas til å benytte seg av de mulighetene som ligger i dagens digitale verktøy og nettverk. Det er også etablert en rekke tilsvarende prosjekter for andre sektorer.

Noen anbefalinger og konklusjoner så langt
Den grunnleggende tanken er at bruk av IKT vil drive effektiviseringen og innovasjonen framover. Rammeverket har så langt definert  prinsipper for hva som må til for å få de minste bedriftene i Europas byggenæring til å benytte dagens digitale verktøy. Dette innbefatter blant annet:

  • Fordi næringen sliter med utveksling og administrasjon av digital informasjon og dokumenter, anbefales det å etablere et dokumentsystem, et såkalt DMS (Document Management System) uavhengig av plattform. Det anbefales derfor at den skal være web-basert og tilgjengelig fra brukernes nettlesere.
  • Løsningen bør kunne håndtere BIM, og da helst uavhengig av plattform og gjerne web-basert. Det anbefales derfor å støtte buildingSMARTs standarder, og at det etableres en enkel modellserver med basisfunksjonalitet.
  • Utgifter til kostbare programvarelisenser er en terskel for mange mindre virksomheter som ikke har definerte utviklingsstrategier, men som heller utvikler sin digitale verktøy - og kanaler - via «minste-motstands-vei.» Det anbefales av den grunn at løsningen skal være tilnærmelsesvis gratis for sluttbrukere.


Basert på disse anbefalingene har «Connect & Construct» sydd sammen en konkret løsning som består av et «prosjekthotell» og en BIM-server. Løsningene er satt sammen av eksisterende produkter som allerede finnes tilgjengelig i markedet.

Når og om en konkret løsning blir lansert er fortsatt i det blå, men du kan følge med på prosjektets nettsider for fortløpende informasjon.

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar