«BuildingSMART Dataordbok» forklart på 4 minutter
Har du noen gang slitt med å forklare hva buildingSMART er og hva som gjør verktøyene og metodikken så eksepsjonell? Da er du ikke alene. Med vår nye film er disse problemene historie.
Fra og med nå kan du nemlig bare vise denne og alle vil for all ettertid ikke bare vite hva du snakker om, de vil skjønne hvordan åpenBIM fungerer.
– Utgangspunktet for å produsere en såpass ambisiøs film var vårt stadige problem med å forklare hva «bS-dataordboken» er og hvorfor den er så viktig. Kall det gjerne et pedagogisk problem, men sannheten er vel at det er vanskelig for noen og enhver å forstå helheten. Forstå hvordan IFC henger sammen med prosesser som for eksempel produktdata, myndighetsbehandling og FDV. Prosesser vi ikke vil komme til å lykkes med uten en oppgående Dataordbok, sier Steen Sunesen, daglig leder i buildingSMART Norge. Sunesen har vært manusforfatter og produsent for filmen.
Vise visjonen
Sunesen er opptatt av å formidle til andre de store mulighetene han selv ser. Det handler om dele en voksen visjon. En visjon for hvordan man med dagens tilgjengelig teknologi kan transformere en av Norges aller største næringer og kutte vesentlig i ressursbruk, spare store beløp og gjøre fremtidens bygg bedre. Og ikke minst hvordan buildingSMART Norge bidrar til nettopp dette.
– Når vi først skulle lage en pedagogisk film var det viktig å gjøre det helt uten noen form for tekniske forklaringer. Det er ikke interessant for folk flest å skjønne hvorfor det virker. Det som er interessant er HVA teknologien kan brukes TIL, sier Sunesen.
Fornøyd sponsor
Det er «Direktoratet for byggforvaltning» (DiBK) som har tatt brorparten av regningen for filmen. Hovedsponsoren syns fimen har blitt vellykket og at pengene som er brukt har vært vel anvendt.
– Resultatet har blitt meget bra. Vårt utgangspunkt for å gå inn i dette prosjektet var at ingen av oss på en enkel måte klarte å forklare hva Dataordboka er og hva den skal være godt for, på en enkel måte. Vi bruker allerede filmen mye og spesielt i forbindelse med de gangene vi skal forklare ByggNett for «ikke-tekniske» beslutningstakere. Noe som fungerer ypperlig, avslutter fagdirektør Øivind Rooth i DiBK.
Skriv ny kommentar