BuildingSMART-Prisen ’14:

En nestor blir hedret

Årets «buildingSMART-Pris» ble på Årkonferansen 25. april gitt til Kjell Ivar Bakkmoen for hans utrettelig innsats gjennom et drøyt tiår.

Kjell Ivar er på mange måter selve «Gudfaren» for både den Norske og Nordisk buildingSMART-organisasjonen. Han har også vært ytterst sentral i det grunnleggende idé-arbeidet og etableringen av det som om ikke lenge vil manifestere seg som «buildingSMART Dataordbok.» 

Internasjonale verv

Bakkmoen har siden 1995 hatt en rekke nasjonale og internasjonale verv som har bidratt til å utvikle organisasjonen, både her hjemme og internajsonalt. Han har jobbet med åpenBIM i prosjekter fra starten av tusenårsskiftet og bidratt vesentlig til å utvikle ISO-standardene innenfor åpenBIM. 

Utrettelig innsast

I dag er Bakkmoen seniorrådgiver med ansvar for BIM hos Helse Sør-øst. Parallelt leder han «Internasjonal Bruker Gruppe»  (IUG.) Som leder av IUG har han blant annet arbeidet for at nasjonale utviklingsprosjekter skal harmoniseres og koordineres. Han er også en del av det internasjonale styret som fokuserer på å profesjonalisere den internasjonale delen av organisasjonen. 

Velbegrunnet tildeling

I juryens begrunnelse heter det blant annet at «Kjell Ivar Bakkmoen er en utrettelig pådriver for digitalisering og effektivisering av byggenæringen og evig trofast til åpne standarder. Prisen gis både for den enorme innsatsen som allerede er lagt ned og som en anerkjennelse til den viktige jobben han gjør nasjonalt og internasjonalt.»

Vi gratulerer!

 

På årsmøtet ble også «buildingSMART Norges Studentpris» delt ut sammen med «Hedrende omtale.» Disse utmerkelsen gikk i år til:

buildingSMART Norge studentpris '14

Vinnere: Jan Roar Andresen, Simen P Guldahl og Dag Erik Haddal, Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Tittel: 4D BIM – Fremdrift og prosjektstyring

 

Hedrende omtale 1:

Daniel Harila, Student ved linje for installasjon ved Fagskolen i Oslo

Tittel: Eksamsbesvarelsen «SykeBIM»

Veileder: Ingolf Sundfør og faglærerne ved Fagskolen i Oslo

 

Hedrende omtale 2:

Anders Antonsen, Hanne Barane Haldorsen og Jonas Nordenhaug, Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Tittel: Implementering av BIM i infrastrukturprosjekter

Veileder: Bjørn Wangensteen

Industripartner: Statens Vegvesen ved Mari Barstad og ViaNova Systems ved Torbjørn Tveiten

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar