Bestillerne må våkne:

Lanserer «Verdinettverk» for BIM

Sammen med en rekke aktører i byggenæringen i Østfold, lanserer nå BIM Center Norge det første verdinettverket for BIM.

─ Bedrifter som legger ned ressurser i å tilegne seg BIM-kompetanse får ikke full mulighet til å utnytte denne fordelen hvis det ikke blir påkrevd av bestillerleddet, sier daglig leder Bård Krogshus  til bygg.no.

BIM Center er et privat selskap som har som ambisjon å omsette de overordnede BIM-ressursene i BuildingSmart til praktisk verdiskapning i byggebransjen.

Tror på nettverk

─ Dette er et fagområde med mye teori og standarder som aktørene i byggebransjen kan oppleve som vanskelig å oppfatte i praktisk sammenheng. Vi tror at læring i bruk av BIM best skjer gjennom læring fra praktiske case i nettverk og ikke gjennom kurs og konferanser, sier Krogshus.

Innovasjon Norge støtter opp

Prosjektet har fått støtte av Innovasjon Norge og har nå Verste AS (som utvikler det gamle Verste-området i Fredrikstad), Backe Østfold, Caverion, Bravida, Plus Arkitektur, Catenda og FDV-programvareleverandøren Synkarion med på laget. BIM Center har jobbet med prosjektet i et år, med varierende interesse fra bransjeaktørene, men de siste ukene har ballen virkelig begynt å rulle.

─ Etter at vi har fått kontrakten med Innovasjon Norge på plass, opplever vi at flere aktører har hoppet ned fra gjerdet og vil delta i prosjektet. Vi ønsker å ha med alle fagene i nettverket og mangler nå rådgiverne, men er i diskusjon med flere. I tillegg skal vi ha med representanter fra byggherresiden og har fått med oss eiendomsavdelingen til Østfold Fylkeskommune og er i samtaler med flere kommuner, sier han.

Du kan lese hele saken på bygg.no 

Vekt: 

-20

Skriv ny kommentar