BuildingSMART Norge

Rapport fra styret

Det nye styret hadde møte 10. og 11. Juni. Vi bringer herved et aldri så lite referat fra de viktigste punktene som ble diskutert. 

På møtet - som gikk av stabelen i strålende sommersol oppe på Lysebu - ble det blant annet diskutert hvilke tiltak og skritt sekretariatet og styret bør ta for å gjøre sekretariatet til et oppegående «kompetansesenter.» Et kompetansesenter som kan tilby tjenester og produkter som til sammen vil bidra til å løfte næringen i sin helhet. Av tiltakene som fikk sitt bifall av et samlet styre, er flere allerede på trappene. Blant annet har sekretariatet nylig lansert læreplaner, læreplaner du finner på våre «utdanningssider.»  

Ny løsning for brukersertifisering

Den 12. juni holdt «buildingSMART Norge» medlemsmøte hvor mer enn 20 medlemmer fikk undervisning i «åpenBIM Basis modul» i regi av «Rådgivende Ingeniørers Forening» (RIF.) Alle deltagende gikk deretter opp til eksamen via vår splitter nye, digitale web-løsning for brukersertifisering. 

bSN Guide

En annen viktig komponent i sekretariatets transformasjon til Kompetansesenter er den kommende «bSN Guide.» Dette er en guide som skal standardisere kravene forbundet med leveranser på åpenBIM. Det er styrets håp at et styrket sekretariat skal gjøre foreningen bedre rustet for å være næringens spydspiss og sentrale partner for utvikling av standarder og løsninger innenfor åpenBIM. 

Ekstern kommunikasjon 

En stadig mer sentral del av sekretariatets arbeid vil i tiden framover være å synliggjøre det store og viktige arbeidet som utføres på mange plan. Det var derfor naturlig at styret brukte tid og engasjerte seg i foreningens kommunikasjonsplan som er under utarbeidelse av informasjonsrådgiver Morten Iversen og daglig leder Steen Sunesen. 

Sosiale medier

Styret fant det riktig og viktig å satse på korrekt og målrettet kommunikasjon for å erobre den sentrale plassen vi fortjener i næringens bevisthet. I denne sammenhengen anbefaler styret å ta i bruk alle tilgjengelige kanaler. Noe som vil omfatte sosiale medier som LinkedIn, Facebook, Twitter og Youtube. Dette vil også være viktige kanaler for å øke oppmerksomheten rundt foreningens virke og betydningen for vår sak. 

Styret ønsker alle medlemmer og abonnenter av nyhetsbrevet en riktig god sommer!

Vekt: 

-12

Skriv ny kommentar