Store forventninger:

Et nytt Fagskole-år endelig i gang

Rekordmange har i år søkt seg til Oslo Akershus Fagskoles BIM-linjer. Vi har snakket med en av de som har vært så heldige å få plass.

Behovet for BIM-teknikere er skrikende på alle plan i byggenæringen. Noe som ble svært tydelig ved årets «BIM Show off» tidligere i sommer. Et arrangement som markerte slutten på forrige skoleår. Representanter fra mange firmaer og samarbeidspartnere hadde funnet veien til «Fagskolen Oslo Akershus.» Noen for å få spennende faglige innspill, men de aller fleste for å rekruttere nye medarbeidere.

Ekstra gledelig var det at mange tidligere fagskole studenter - som har nå nøkkelstillinger i rådgivende firmaer, arkitektkontor, konsulentfirmaer, entreprenører og ferdighusfabrikker - hadde tatt turen. På deltagerlisten fant vi blant andre: AF, Skanska, Bachegruppen, HENT, Veidekke, Multiconsult, BIM Consult, Enerhaugen Arkitektkontor, NTI CADCenter, Holte, Byggeweb, Moelven, Rendra, Celsa Steelservice, Rejlers, LOF Arkitekter, Isachsen AS, Omsorgsbygg, GK, Geomatikk Survey AS og Betonmast.

- En ettårig fagskoleutdanning i BIM er gull verdt, sa flere av de ferske BIM-teknikerne på Show-off’n. Mange av dem hadde allerede fått ypperlige jobbtilbud allerede i april/mai.

Nytt kull, nye muligheter
Det er av den grunn ikke direkte overraskende at rekordmange har søkt om plass på de to BIM-linjene ved Oslo Akershus Fagskole i år. Vi slo av en prat med en av dem.
 
– Målet mitt med denne videreutdanningen er å bli en flink BIM-tekniker og deretter finne - eller skape - en god plattform hvor jeg kan bidra til å videreutvikle bransjen. Enten gjennom etablering av et konsulentvirksomhet, alene eller sammen med andre. Eventuelt  ansatt i et konsulentbyrå eller hos en entreprenør, sier Odd Egil Sjølseth (50) som har utdanning og praksis som både tømrer og jernbinder i 10 år før jappetiden sørget for å fjerne mellom 10 og 20 0000 arbeidsplasser i bygg og anlegg på slutten av 80-tallet. Etter det har Sjøseth i all hovedsak jobbet som journalist, blant annet i fagbladet «Anleggsmaskinen.»

BIM representerer fornyelse
Parallelt har oprettholdt interessen og ferdighetene innenfor tømring. Blant annet gjennom bidrag i egne og venners store og små prosjekter. Etter en periode som søker til stillinger innen media og informasjonsfaget, hvor han har opplevd å være i konkurranse med 2-300 søkere, har Sjølseth nå funnet det riktig å videreutvikle sine kunnskaper innenfor det faget hvor yrkesreisen startet.  Interessen for konstruksjon - koblet sammen med fagbrev i anlegg og relativt bred IT-erfaring - både i jobb og privat - gjorde «BIM-tekniker i konstruksjon» til et selvfølgelig valg. Ikke minst fordi BIM representerer en spennende fornyelse innenfor konstruksjonsfaget.

 - Etter de første dagene på den nye og flotte Kuben Yrkesarena på Økern har jeg forventninger til at vi studenter vil bli utsatt for både god progresjon og tett oppfølging. Det er mye som skal inn i løpet av et hektisk år, samlet sett skal vi jobbe med rundt 20 IT-programmer. Noen er velkjente, mens andre er helt nye for meg. Her ligger nok også den største utfordringen, for selv om jeg har god øvelse i å turnere bilde- og artikkelbaser i redaksjonelle systemer i rikspressen, så er programmene for tredimensjonal tegning på skjerm et stykke unna det jeg er vant til i Mac- og PC-verdenen fra før. Men alt kan læres, så den utfordringen gleder jeg meg til å hamle opp med, avslutter Sjølseth.

Vekt: 

-15

Skriv ny kommentar