Rapport fra styret

2014 har vært et innholdsrikt år

Styret har møttes fem ganger siden årsmøtet. Som tidligere har styrets oppgave vært å stake ut kursen for foreningen og sikre at de tilgjengelige midlene blir brukt optimalt på riktige aktiviteter og at vi på den måten oppnår de ønskede resultatene.

Styret er godt fornøyd med bredden i aktivitetene gjennom året og finner at de oppnådde resultatene samsvarer godt med forventningene man hadde ved årets inngang.

Et mål for buildingSMART Norge er å utvikle en organisasjon som kan reagere raskt på markedets behov for rask og presis utvikling av verktøyene for åpenBIM på tvers av næringen. Styret syns at buildingSMART Norge allerede har vist gode tegn på å makte dette. Med økt aktivitet vil det imidlertid åpne seg et tilsvarende behov for enda flere aktiviteter, og dermed flere ansatte. Dessverre øker ikke medlemstallet tilstrekkelig til å kunne finansiere et sekretariat med to til fire ansatte, utover daglig leder. Det er derfor en uttalt målsetting for styret at foreningen skal søke finansiering gjennom andre kilder. Eksternt finansierte prosjekter, inntekter fra bS Norge Guiden og brukersertifisering, er alle gode eksempler på hvordan dette kan skje. Den ønskede suksessen av de nevnte aktivitetene vil avspeiles i forslaget til budsjett på årsmøtet 18. mars 2015.

Styret er av den grunn meget positive til samarbeidsavtalen med DiBK og vil prioritere dette strategisk viktige samarbeidet. Håpet er at samarbeidet blir fruktbart - både faglig og økonomisk - for begge parter.

Styret ønsker også å takke de ansatte og de innleide ressursene for deres ypperlige innsats i året som har gått.

Vi ønsker alle medlemmer, interesserte og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nyttår.

Vekt: 

-13

Skriv ny kommentar