Nærmer seg lansering

Status buildingSMART Norge guiden

Den 3. desember ble det holdt en workshop i forbindelse med at arbeidet «buildingSMART Norge Guiden» sakte men sikkert nærmer seg et presentabelt nivå.

På workshopen fikk deltagerne en innføring i hvordan den foreliggende versjon fungerer. De deltagende fikk som «hjemmelekse» å bruke løsningen på egenhånd.

– Ut fra dette kom det flere gode innspill til hvordan løsningen kan gjøres enklere å bruke. Vi håper på enda flere tilbakemeldinger i forhold til innholdet i tiden som kommer, sier Sigrid Kjøbli fra Rendra som har vært innleid som konsulent i prosjektet.

Innholdet som ble gjort tilgjengelig for tilbakemelding var i denne omgang:

  • Prosessveiledninger for de ulike BIM-prosessene (eksemplevis koordineringsmodell, kostnadsanalyse, energiananalyse),
  • Beskrivelse av «Level of Geometry»,
  • Generelle modelleringsregler,
  • BIM-krav inne i buildingSMART Guiden.


Dersom du ønsker å få tilsendt noe av dette ta gjerne kontakt med Øyvind Rakkestad på e-post rakkestad@rendra.no.

Under workshopen ble det også informert om fremdriften i prosjektet. Lanseringen vi skje i mars og Guiden vil bli viet ekstra oppmerksomhet under buildingSMARTs årskonferanse i april.

AEC3 fra Tyskland er teknologileverandør, Steen Sunesen (buildingSMART Norge) er prosjektleder, Lars Vegsund (Norconsult), Sigrid Kjøbli (Rendra) og Øyvind Rakkestad (Rendra) er innleid som konsulenter i prosjektet.

Fra og med januar vil Øyvind Rakkestad ta over rollen som prosjektfasilitator, en rolle som frem til nå har vært bekledd av Sigrid Kjøbli.

 

SKJEMATISK OPPSETT: Kjernen av løsningen er håndtering av BIM-krav, og det er denne delen som nå nærmer seg ferdigstilling. De andre delene er man i gang med, og vil være klart til lansering i mars.

 

 

Under kan du se et illustrerende skjermbilde av hvordan en bestiller konfigurerer sin egen prosjekt-guide.

SKJERMDUMP: Illustrasjon: Dette er en «mock-up» som viser hvordan vi ser for oss at en bestiller velger hvilke faser og hvilke BIM-prosesser det skal stilles krav til. Løsningen vil være på norsk ved lansering.

 

Vekt: 

-14

Skriv ny kommentar