BuildingSMART-Prisen ’15 til Øivind Rooth:

Hedres den som hedres bør

 

Årets «buildingSMART-Pris» ble på Årkonferansen 20. april gitt til Øivind Rooth for hans utrettelige, dype og kløktige innsats gjennom mange år. 

Rooth har både som sentral ressurs i «Direktoratet for byggforvaltning» (DiBK) og som aktivt medlem i buildingSMART Norge, vært en premissleverandør for etableringen og utbredelsen av åpenBIM, IFC og buildingSMART-metodikken, her hjemme og internasjonalt. 

Utrettelig innsats

I dag er Rooth fagdirektør i DiBK og har i tillegg ledet arbeidet med å få stablet på bena komiteen «CEN/TC 442 BIM.» En komite som skal meisle ut en felles-europeisk standard for åpenBIM. 

Her kan du lese om hvordan Øivind Rooth ser for seg at DiBKs satsning ByggNett skal digitalisere den norske byggenæringen.

Velbegrunnet tildeling

I juryens begrunnelse heter det: «Øivind tildeles årets buildingSMART Norge pris for sin enorme og utrettelige innsats for å støtte digitalisering av BAE-næringen på åpne standarder. Øivind har vært sentral i etableringen av både buildingSMART Norge og buildingSMART International som vi kjenner det i dag. Han har sittet i styrenne både nasjonalt og internasjonalt i flere perioder. Øivind har blant annet vært en sentral drivkraft for å få ISO standardisert buildingSMART standardene for IDM og IFC.Senest har Øivind ledet etableringen av en teknisk komité i CEN - CEN/TC 442 BIM - med fokus på digitalisering og BIM i den europeiske BAE-næringen. Han har også bidratt vesentlig til å profesjonalisere organisasjonene og sikre sluttbrukerens deltakelse i utviklingsarbeidet. Øivind har vært en viktig kontaktperson i Direktoratet for byggkvalitet for buildingSMART Norge, buildingSMART International og BAE-næringen generelt.»

Vi gratulerer!

Vekt: 

-17

Skriv ny kommentar