Prosjekt Norge og buildingSMART Norge:

Inngår samarbeidsavtale

Avtalen understreker på den ene siden felles interesser og sikrer at de to organisasjonene jobber koordinert mot det felles mål å berike hele BAE-næringen med innovative løsninger basert på forskningsbasert kunnskap, tverrfaglig helhetsforståelse og økonomisk solide gjennomføringsmodeller. På den andre siden er avtalen et håp om at Prosjekt Norge og buildingSMART kan kast glans over hverandre og på den måten spre det glade budskap i en videre krets.

BERIKE: Anita Moum vil sørge for innovasjon på tvers av hele verdikjeden gjennom forskningsbasert kunnskap
– Med denne avtalen håper vi å gjøre hverandre bedre og mer synlige. Vi tror vi kan hente betydelige synergier ut av samarbeidet på hver vår kant og dermed bidra til viktig forskning, hensiktsmessig utvikling og raskere innovasjon for å bedre byggeprosessene, sier Anita Moum, proffessor II og leder for Program for Bygg, Anlegg og Eiendom (BAE-programmet) i Prosjekt Norge. 

Et levende laboratorium

Prosjekt Norge, Norsk senter for prosjektrettet virksomhet, er et senter for forskningsbasert og tverrsektorielt samarbeid mellom norsk næringsliv og forvaltning i regi av NTNU og en rekke partnere. Senteret er ment å være en nasjonal arena for kunnskapsutvikling og utveksling av erfaringer og nettverksbygging. En arena som skal representere et sterkt fagmiljø og fungere som en ekstern mentor for den prosjektkompetanse som måtte finnes i de respektive virksomhetene. 

– Vi ønsker å utvikle og spre ny kunnskap. Helst gjennom forskning, samarbeid, utdanning og kunnskapsdeling mellom næringsliv, forvaltning og akademiske institusjoner. Vi skal dekke alle typer prosjekter innenfor mange ulike felt og vi vil gjerne dekke hele livsløpet. Fra behovsutredninger og idefase via planlegging til gjennomføring, igangsetting og bruk, sier Moum.

Se video av Anita Moums ytterst informative foredrag fra «X-trem oppussing av byggeprossesene» i desmber her

Mange veier til Rom

Moum forteller at hovedmålene er å utvikle ny kunnskap, metoder og verktøy, innenfor prosjektrettet aktivitet på høyt internasjonalt nivå, ut fra behovene som finnes både i virksomhetene og forvaltningene. Gjennom å bidra til bedre prosjektprosesser og -ledelse i bransjen og forvaltning, håper hun at Prosjekt Norge med BAE-programmet utvikler seg til å bli en synlig, toneangivende og nøytral aktør på den norske prosjektarenaen og i utviklingen av fremtidens prosesser i BAE-næringen. I denne sammenhengen er samarbeidsavtalen med buildingSMART viktig. Bygg, anlegg og eiendomsnæringen er uten sammenligning Norges største, landbaserte industri, målt i verdiskaping.

– Prosjekt Norge og buildingSMART vil begge løfte næringen ved å bygge kompetanse og vise hvordan ny teknologi kan utnyttes til fulle. Dette er ytterst sammenfallende med målet om å bidra til et bærekraftig bygd miljø, og bygge en mer lønnsom og konkurransedyktig BAE-næring, avslutter Moum.

Lyst til å lese avtalen? Du finner den her.

Vekt: 

-14

Skriv ny kommentar