Den viktige visualiseringen

Kruse Smith tar digital samhandling på alvor

– Vi så etter en måte å skape samhandling mellom møtedeltagerne på, sier Gunnar Skeie, BIM ansvarlig i Kruse-Smith.

GODT FORNØYD: Gunnar Skeie i Kruse Smith har fått bygget et rom bestående av flere visningsflater med god plass til møtedeltagerne, noe som har effektivisert prosessene.
Kruse Smith er Norges sjette største entreprenør og en stor eiendomsutvikler. Selskapet har i overkant av tusen ansatte fordelt på fem kontorer.  Å samle ulike fagdisipliner i prosjektmøter har entreprenøren gjort i alle tider. Det er tilretteleggelsen for samarbeidet med oppdatert teknologi og metoden som er relativ ny.  

Viktig visualisering

I dag bruker Kruse Smith BIM i en stor andel av alle sine nye prosjekter, men anser at de foreløpig bare utnytter en brøkdel av mulighetene BIM åpner for. Selskapet har derfor egne ansatte som jobber med å utvide og styrke satsningen. Det nye Big-Roomet er ment som en del av denne dette og skal blant annet brukes til å koordinere, visualisere, ha oversikt og sikre samhandling og kvalitet på tvers av fagområdene. Ved å ha modellen tilgjengelig på flere skjermer samtidig blir det lettere for de ulike prosjektdeltakerne å jobbe sammen.

– Kruse Smith har fått bygget et rom bestående av flere visningsflater med god plass til møtedeltagerne. To av flatene er skjermer  som tillater de ulike disiplinene og jobbe sammen interaktivt. Den siste er et stort lerret for projektorvisning av ønsket innhold. Skjermene er ypperlige til manøvrering i små og store modeller. Kan brukes til å notere i prosjekttegninger og sparer notater for digital distribusjon. Alle deltagere kan vise innhold fra sin pc på valgfri flate, sier Carl Elowsson i SMART Technologies.

Fruktbare møter
Tankegangen rundt ICE, VDC og Big-Room har vært sentrale for å utvikle slike fasiliteter. Målet er å sikre optimale forhold slik at modellen kommer til sin rett, redusere tidsbruken og ta bedre, faktabaserte beslutninger. I fellesskap.  

– Ved å bryte ned grensene for hva samarbeid kan være legger du til rette for kreativitet og nytenkning. Byggherre, Ark, RIV, RIB, RIE kan i plenum dele tanker, komme med endringsforslag og diskutere løsninger mens man går gjennom modellen og ser på utfordringer og flyt i prosjektet. Det er klart at begreper som samhandling og felles forståelse får et helt annet innhold når man får modellen opp på veggen, avslutter Carl Elowson.

Kruse Smith har delt noen av sine erfaringer om denne måten å jobbe på i denne filmen:


Vekt: 

-12

Skriv ny kommentar