Valgt i Paris:

Ny nordmann med i vårt internasjonale styre

Direktør for faglig ressurssenter i Statsbygg, Jan Myhre, er nyoppnevnt styremedlem i buildingSMART International. Vi gratulerer!

Det var på buildingSMART Internastionals «Council Meeting» i Paris, 16 - 18. juni Myhre ble valgt inn. Det var buildingSMART Norge som hadde lansert Myhres kandidatur.  

– Vi har vært så heldige å ha med oss Myhre i styret i buildingSMART Norge i flere perioder. Han har i denne sammenhengen vært en vesentlig bidragsyter og kilde til innsikt i en rekke aspekter rundt åpenBIM. At han nå blir sittende i buildingSMART Internationals styre er svært gledelig, sier daglig leder i buildingSMART Norge, Steen Sunesen.

BIM-entusiast
Statsbygg var i sin tid den første, store offentlige byggherren som krevde leveranser på åpneBIM og som integrerte buildingSMART-metodikken på tvers i alle sine prosjekter.

DEN NORSKE BENKEN: Jan Myhre var selv på plass ved buildingSMART Internastionals «Council Meeting» i Paris, 16 - 18. juni. I bakgrunnen skimtes Øyvind Rooth som også har fartstid i det intenasjonale styret.
Per i dag har Statsbygg mer enn 150 små og store prosjekter gående og få andre kan oppvise samme erfaring - verken her hjemme eller internasjonalt - som Statsbygg når det kommer til bruk av modeller basert på IFC.

– Jeg tror Jan Myhre kan bidra til det internasjonale styret med dyp kunnskap om utfordringer knyttet til integrering og praktisk bruk av åpenBIM. At han også representerer en direkte link til Statsbygg  - og andre organisasjoner i det norsk nettverket av offentlig utbyggere - har neppe heller vært et minus i valgprosessen, sier Sunesen.

Målrettet og fremoverlent
Selv ser Myhre fram til å jobbe med aktører og nye «chapters.» Håpet er at en større medlemsmasse kan styrke økonomien og at man gjennom dette kan bygge en mer robust administrasjonen for å håndtere de utfordringene buildingSMART International står ovenfor.
 
LANG ERFARING: Jan Myhre er direktør for faglig ressurssenter, i Statsbygg. den første store offentlige byggherren som krevde leveranser på åpneBIM. Foto: Trond Isaksen/Statsbygg
– Jeg tror det er viktig at organisasjonen nå får opp en web-portal som er vesentlig bedre enn den vi har i dag. Vi må på den ene siden bli langt flinkere til å spre de gode historiene og de gode casene, men samtidig også ivareta vårt generelle informasjons-ansvar. Det er også avgjørende at vi som internasjonal organisasjon ivaretar det enorme arbeidet som er lagt ned i buildingSMART DataDictionary (bSDD.) Vi må bygge løsninger som gjør det enkelt, hensiktsmessig og stabilt å bruke databasen på global basis. bSDD representerer  «I» en i BIM, og er helt nødvendig for å lykkes fult ut på sikt, sier Myhre.

Morgendagens forretningsmodeller
Myhre er også opptatt av hvilke forretningsmodeller og endringer som må gjøres for å sikre full-digitalisering av prosessene og aktivitetene tilknyttet dem.

– I dag gjøres det alt for mange tungvinte parallelle prosesser. Vi gjør mange operasjoner på gamlemåten samtidig som vi digitaliserer. Dette håper jeg å kunne gjøre noe med på et overordnet plan. Jeg ønsker også å sette mer fokus på åpneBIM brukt i et livsløpsperspektiv. Når det kommer til FDVU er det fortsatt mye som må plass. Jeg tror generelt sett at vi kommer til å se mye på prosessene i tiden som kommer, avslutter Myhre.
 
Tekst: Morten Iversen

Vekt: 

-14

Skriv ny kommentar