Medlemsmøtet 17. september:

Rekordinteresse for FM/FDVU

Vi opplevde rekordinteresse for vårt medlemsmøte 17. september med fokus på «FM/FDVU dataverktøy; show and tell.» Her kan du laste ned dokumentasjon og se opptak fra møtet.

Da buidlingSMART Norge - sammen med NBEF - inviterte til medlemsmøte hadde vi forventet maks 50 deltakere. Fasiten endte på stinn brakke og mer enn 70 stykker i salen. I tillegg fulget mer enn 80 personer møtet på nettet. Det er ,ed andre ord en voldsom interesse for hva som i dag kan leveres av systemer og løsninger for FM/FDVU som støtter åpenBIM.

Viktig felt
FDVU og FM blir et stadig viktigere fokusområde for den pågående digitaliseringen av byggenæringen. Fordi temaet er i vinden som aldri før - og fordi det bare er fantasien som setter grenser for hvordan dataene generert via buildingSMART-metodikken og åpenBIM kan innhentes og benyttes - ble nesten hele dagen viet til dette store, spennende og raskt voksende feltet. Et felt som blant annet omfatter alt fra «som-bygget» BIM og alle nyanser av hvordan korrekt informasjon kan berike eiendomsforvaltningen, til hvordan utnytte det stadig større tilfanget av digital produktinformasjon, og hvordan lagre, foredle og sikre enkel tilgang til dataene - i dag og langt inn i en uoverskuelig fremtid.

Savner offentlige initiativ
Blant foredragsholderne var blant annet Håvard Bell fra Catenda som viste fram deres web-baserte modellgrensesnitt Bimsync. Et verktøy som lar deg visulasierer og jobbe opp mot selv de tyngste modellen i en hvilken som helst nettleser. I tillegg til å presentere sin løsning, brukte sjansen til å etterlyse offentlig interesse og engasjement for

– Norge har en unik posisjon innen programvare for åpenBIM og nå må myndighetene støtte dette arbeidet blant annet ved å gi støtte til et norsk objektbibliotek (bSDD), sa Bell.

Norsk taper kampen
Utviklingen her på berget har vært preget av jakten på effektive digitale løsninger i det enkelte prosjekt, mens mye av det vi ser i EU forøvrig er at dette knyttes til kravene til effektiv offentlig eiendomsforvaltning og næringspolitikk.

- Det settes av store ressurser til utvikling av standarder, og det er en reell fare for at alle som vil oppnå digitaliseringsgevinstene ved bruk av åpne BIM-standarder må arbeide med engelsk som språk, sa daglig leder Steen Sunesen i buildingSMART Norge.

Du kan laste ned presenatsjonene og se opptak fra møtet på NBEFs hjemmesider

Vekt: 

-14

Skriv ny kommentar