buildingSMART Norges styre 2016/2017:

Kontinuitet og tyngde preger det nye styret

I takt med at BAE-næringen og verden får øynene opp for åpenBIM blir bruksområdene stadig flere. Det var derfor ikke direkte uventet at en representant for «tekniske entreprenører» fra GK, og en representant fra teknologiselskapet Rendra, ble valgt inn som de eneste nye styremedlemmene. 

I buildingSMART Norge er det fortsatt ikke personene, men de respektive virksomhetene som får en stol styret. Selv om det kom inn forslag om at akkurat dette punktet i vedtektene skulle endres på noen områder, ble de foreløpig stående.

åpenBIM fortsatt viktig for GIS

Med stor tverrfaglighet og mange aktører involvert øker behovet for standardisering av utvekslingformatene mellom de ulike applikasjonene. Uten helhetlige arbeidsprosesser, god flyt i kommunikasjonen og homogene data får man dessverre neppe optimale infrastrukturprosjekter. 

– Vi har jobbet med standardisering innenfor GIS-verden lenge og har blitt mer og mer interessert, engasjert og involvert i buildingSMART-metodikken, ikke minst med bakgrunn i det pågående arbeidet med å få stablet «IFC-alignment» på beina. Så når vi ble spurt om å sitte i styret i buildingSMART Norge et år til, var ikke det noe vi trengte lang betenkningstid  på, sier Idar Kirkhorn, opprinnelig veiplanlegger og ansatt i Vianova Systems på attende året.  

En «teknisk entreprenør» inn i styret

I tillegg så valgkomiteen behov for å hente inn krefter fra de tekniske fagene og utrykte takknemlighet for at GK Norge takket ja til en plass i det nye styret. 

– åpenBIM er en stadig viktigere brikke for alle som leverer komponenter til bygg. I GK Norge er vi er opptatt av at de virtuelle verktøyene skal være praktisk anvendbare ute hos våre prosjektledere og på den måten sørge for at vi får en kompetanseheving av våre menneskelige ressurser, slik at vi kan høste de store gevinstene vi vet ligger i bedre samarbeid, smidigere prosesser og mer presis informasjonsflyt sier nyvalgt styremedlem Øyvind Monrad-Krohn, IT-direktør i GK Norge, et selskap som blant annet leverer ventilasjon, byggautomasjon, kuldeanlegg og nå etterhvert rør og elektro, til norske bygg.

Internasjonal kapasitet

Valgkomiteen hadde nok en gang ryddet plass til DiBKs Øivind Rooth for å sikre seg en fot innenfor i det internasjonale standardiseringsarbeidet. Rooth er i dag leder av «Comité européen de normalisation» (CEN,) som er den organisasjonen som skal knesette de europeiske standardene for BIM.

Etter årsmøtet ser derfor styret for perioden 2016/2017 slik ut:

Styreleder

  • Steinar Frydenlund, Helse Sør-Øst. Gjenvalg.

Nestleder

  • Gabrielle Bergh, LINK arkitektur. Gjenvalg.

Ordinære styremedlemmer:

  • Birgit Farstad Larsen, COWI. Gjenvalg.
  • Jan Myhre, Statsbygg. Gjenvalg. 
  • Kristin Omholt Jensen, Rendra. Ny.
  • Øyvind Skarholt, Byggevareindustrien. Gjenvalg.
  • ldar Kirkhorn, Vianova Systems. Gjenvalg.
  • Øyvind Monrad-Krohn, GK Norge. Ny.

Varamedlemmer til styret:

  • Carl Thodesen, NTNU. Ny.
  • Øivind Rooth, DiBK. Gjenvalg

Vekt: 

-14

Skriv ny kommentar