BuildingSMARTs Utdanningspris 2015:

Imponerende masteroppgave vant

Det sendes inn stadig flere og bedre elevarbeider til BuildingSMARTs Utdanningspris. I år mottok juryen 26 relevante oppgaver. I skrivende stund ligger det nå mer enn 200 studentoppgaver ute på våre nettsider.  

Oppgaven juryen falt for i år er en masteroppgaven «Effektivisering av prosjekteringsprosessen med implementering av BIM, Lean Construction og VDC.» Som er utført ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet og ført i pennen av Trine Lene Austrøne Olsen, som i tillegg til heder og ære, får en sjekk på 10 000,- kroner.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at: «Dette er en faglig sterk avhandling innenfor temaet, som er relevant for hele byggenæringen. Studenten har utviklet en modell for en prosjekteringsprosess med BIM, Lean og VDC. Avhandlingen understreker at BIM og digitalisering må spille på flere strenger. Avhandlingen er tverrfaglig og er basert på e omfattende litteraturstudie, i tillegg til et casestudie med semi-strukturerte intervjuer,dokumentstudier og deltakelse i BIM-møter. Avhandlingen tydeliggjør hvordan BIM, Lean og VDC i samhandling bidrar til fokus på forbedret informasjonshåndtering, samarbeid, visualisering og en effektivisering av prosjekteringsprosessen. Avhandlingen kan også leses som en lærebok i BIM, Lean og VDC og hvordan BIM kan utnyttes som et effektivt verktøy i Lean- og VDC-metodikkene.»

Det er Olav Torp ved Institutt for bygg, anlegg og transport, NTNU, som har vært vitenskapelig veileder. 

Du finner en detaljert presentasjon av Trine Olsens masteroppgave her

Hedrende omtale

I tillegg til den høythengende Utdanningsprisen ble det på årskonferansen også delt ut «Hedrende omtale» som i år ble delt mellom: 

  • Astrid Lofthus for sin avsluttende prosjektoppgaven «IFC integrasjon i ERP system» utført ved årsstudiet i BIM ved Høgskolen i Gjøvik 
  • Torstein V. Gunnarsen, Samuel A. Embaye, Javad Kazemi og Hemen Nori for bacheloravhandlingen «Bruk av BIM til armeringsarbeider på byggeplass» utført ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Vekt: 

-7

Skriv ny kommentar