Verden ser til Norge:

BIM-topper fra Singapore til Norge for å lære

I 2003 reiste vi til Singapore for å lære om BIM, nå er det de som kommer til oss for påfyll av kunnskap. 

Først litt historie: Det var en liten men entsuaistisk grasrotbevegelse som under det noe vage mottoet «IAI - Integrerer BA-prosessen gjennom et felles språk» ankom Singapore i 2003. Formålet med turen var å ta nærmere i øyesyn hvordan et fremtidsrettet tankesett, parret med åpen teknologi og markedets skarpeste verktøy, maktet å spleise tradisjonell kode fra mange kilder til én teknologisk, mangefasettert orkidé. Under stillehavets sol fikk den nordiske løvetannen næring (mest i form av Tiger pilsner skal vi tro «røttenes» egne bilder) til å uformelt stifte buildingSMART Norge og i gledesrus avtale en rekke banebrytende aktiviteter. Aktiviteter vi i dag ser resultatene av. Det gjør også resten av verden.

Mye har skjedd på 13 år

Akkurat som vi måtte utenfor hjemlige rammer for å finne gull, er det mange som nå ser i retning Norge. Glade var vi derfor for å få lov til å være med å ønske «Singapore Building and Construction Authority» velkommen. En delegasjon som hadde tatt turen for å besøke finske og norske bygningsmyndigheter og buildingSMART, og hente inspirasjon og kunnskap fra oss.

Hektisk program

I løpet av to lange dager rakk delegasjonen gjennom et halsbrekkende program. Første dag hos Direktoratet for Byggkvalitet og Statsbygg, den neste hos oss. Vi hadde samlet flere av våre medlemmer og engasjerte støttespillere for å gi dem den innsikten og kunnskapen de etterspurte. 

GODE VENNER: Daglig leder i buildingSMART Norge og CEO Dr John Keung, Singapore Building and Construction Authority
– Det ble en bra dag, med gode presentasjoner og engasjerte spørsmål og diskusjoner. De var kunnskapsrike og oppriktig interesserte i det vi hadde å vise dem. Da de dro sa deres CEO, Dr John Keung at besøket hadde vært svært interessant og lærerikt, og at det er et stort behov og markedspotensiale for våre løsninger i Singapore for de løsninger som vi viste fram, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge. 

Du finner deltakerliste og agenda for møtene i Norge her.

 

 

 

 

Vekt: 

-19

Skriv ny kommentar