Forskningsrådets BIA-program:

Gir 450 millioner til innovasjon!

Forskningsrådet lyser ut 450 millioner kroner til Innovasjonsprosjekter i næringen med utgangspunkt i virksomhetenes egne strategier. buildingSMART Norge vil være en betydelig samarbeidspartner i arbeidet.

Det er de mest ambisiøse FoU-prosjektene innen bygg, anlegg og eiendom, de først og fremst er ute etter. Daglig leder Anstein Skinnarland oppfordrer buildingSMARTs medlemmer til å søke. Frist; 11. oktober.

– Dette er et program som er svært fornelig med vårt formål og som bør treffe buildingSMART-medlemmene godt. Utvikling og implementering av fremtidens IKT-løsninger rundt planlegging, bygging og drift, burde være midt i blinken for svært mange av våre medlemmer. Det er viktig at alle fremtidens løsninger baseres på åpne og frie formater, slik at utviklingen skjer i et brukerstyrt marked med god konkurranse.Vi ønsker av den grunn å vite om noen av være medlemmer vil benytte seg av denne muligheten til å få finansiert prosjekter, og da gjerne i tett og aktivt samspill med oss, sier Skinnarland, som oppfordrer de som her ser en mulighet å ta direkte kontakt.

Den viktige forskningen
Forskning og utvikling (FoU) er helt avgjørende for at bygg,- anlegg,- og eiendomsnæringen (BAE) skal være produktiv, bærekraftig og levere god kvalitet.

– Forskningsrådet mener at potensialet for forskningsdrevet innovasjon innen BAE er høyt, og at langt flere fra næringen kunne dratt nytte av å gjennomføre FoU-prosjekter i samarbeid med bedrifter og FoU-miljøer. Forskningsrådet har flere støtteordninger for å finansiere forskning og utvikling i BAE-bedrifter. Gjennom BIA-programmet lyser vi derfor nå ut relativt stor støtte til relevante innovasjonsprosjekter, sier Svein Erik Moen, seniorrådgiver ved «Avdeling for innovativt næringsliv» i forskningsrådet.

Du finner selve utlysningen her

Vil du utarbeide en skisse?
En skisse gir mulighet til råd og veiledning fra Forskningsrådet før bedriften eventuelt utarbeider en fullstendig søknad om et Innovasjonsprosjekt i næringslivet. Innsending av skisse er frivillig. Du finner hjelp og veiledning her. 

Hvilke muligheter har bygg, -anlegg, - og eiendomsnæringen i Forskningsrådet?
Her finner du en oversikt over de mest sentrale støtteordningene for BAE-næringen i Forskningsrådet. Forskning og utvikling (FoU) er helt avgjørende for at næringen skal være produktiv, bærekraftig og levere god kvalitet. Forskningsrådet har flere støtteordninger for å finansiere forskning og utvikling i BAE-bedrifter. Disse finner du her: http://upload.forskningsradet.no/bygg.pdf 


Trenger du hjelp til å utforme et forskningsprosjekt?
I våre prosjektverksteder vil du få et teoretisk og praktisk grunnlag for å forstå hva et godt forsknings- og utviklingsprosjekt er og krever. Det vil gi deg nyttig kunnskap som du kan bruke i arbeidshverdagen din og for å realisere prosjektet ditt.
På noen av kursene kan deltakerne også jobbe med prosjektskisser som de har sendt inn i forkant. Kursene og prosjektverkstedene er gratis. Du finner en oversikt her.

Prosjektkanvas – Har du et innovasjonsprosjekt?
Verktøyet prosjektkanvas er en støtte for å utarbeide, formulere og kommunisere en idé for et Innovasjonsprosjekt i næringslivet. Du finner verktøyet her.  

Vekt: 

-17

Skriv ny kommentar