Dette vil du ikke gå glipp av!

Vi inviterer til åpent medlemsmøte og pilotseminar 7. juni

Som en aldri så liten oppvarming til månedens store event «Digitaliseringen av byggenæringen», inviterer vi til medlemsmøte og pilot-seminar i samarbeid med BIM-verdinettverk, på Teknologihuset i Oslo fra klokken 14:00.

Etter seminaret blir det sosialfaglig mingling, møter og moro utover ettermiddagen. Hvor er IT-næringen? På det kombinerte medlemsmøtet og pilotseminaret får vi denne gangen ikke bare høre noen super-brukeres erfaring med praktisk anvendelse av åpenBIM i flere spennende prosjekter, vi vil også rette blikket mot hva som skal til for å få et tettere samarbeid mellom de innovative IT-miljøene og en byggenæring i rask transformasjon.

– Vi har et sterkt ønske om å knytte til oss kreative sjeler, virksomheter og miljøer innen IT som ennå ikke har tatt innover seg det som nå skjer i byggenæringen og hvor stort «vårt» marked faktisk er. Håpet er på den ene siden å synliggjøre de norske programvareutviklerne som jobber med åpenBIM og den fantastiske jobben disse gjør, og samtidig tiltrekke oss ny, spisset kompetanse og løsninger innen IT fra andre næringer. Vi tror det finnes mange mennesker og miljøer som kan bidra vesentlig til innovasjon, nyskapning og vekst i vår næring. En næring som omsetter for mer enn fire hundre milliarder kroner i året, burde jo være svært forlokkende å delta i, sier Sigve Pettersen, prosjektleder i buildingSMART Norge.

Meetups, crowdfunding og hackatons

Pettersen er av den oppfatning at den skapende delen av IT-næringen er langt flinkere enn byggenæringen til å dra i gang nye prosjekter, utnytte kreative verktøy og i fellesskap løfte fram lønnsomme løsninger og teknologi. Han tror at det ligger et stort potensial i felles forståelse, kompetanseoverføring og gjenbruk av gode erfaringer mellom ulike næringer, og at tiden er moden for bredt samarbeid.

– I byggenæringen har det så langt ikke vært noen kultur for verken start-ups, meet-ups crowdfunding eller hackatons. Noe som jo etterhvert er svært vanlig i andre grener av norsk næringsliv når man vil få noe gjort. Noe som kommer alle til gode. Noe som både beriker den enkelte næring og samfunnet sett under ett. Jeg tror at digitaliseringen av byggenæringen er et langsiktig løft som best gjøres i felleskap. Vi håper av den grunn at alle med en eller annen form for IT-kompetanse tar turen til Teknologihuset 7. juni og får et innblikk i hva som så langt er gjort, hvor veien går videre og hvilke enorme muligheter som faktisk ligger og venter på de rette kreftene i en gryende og lett digitalisert byggenæring, sier Pettersen.

Verktøyoversikt og programvaregruppe

På medlemsmøtet vil blant annet også se på den foreliggende betaversjonen av Verktøyoversikten. Og vi vil gjerne diskutere med våre medlemmer om det er interesse for en egen, norsk gruppe for programvare-utviklere.

Du finner hele det spennende programmet - og skjema for påmelding - her.

Vel møtt!

Vekt: 

-18

Skriv ny kommentar