Ikke gå glipp av «Digital Arena» på Bygg Reis Deg!

Kick-off for «Brukergruppe Infrastruktur» fredag 20. oktober

Selv om selve oppstartsmøtet for buildingSMARTs «Brukergruppe Infrastruktur» ikke arrangeres før senere, vil vi gjerne benytte det store løftet «Digital Arena» under Bygg Reis Deg til å arrangere ett heftig kick-off for den kommende brukergruppen.

«Digital Arena» er en del av «Det Norske Byggemøtet» og består av et tohundre kvadratmeter stort, høyoktans aktivitetsområde kalt Den Digitale Byggeplass.

– På området skal vi ha en rekke Show&Tell-innslag og mange eminente foredrag fra bransjeledende mennesker i vårt eget seminarrom. Det vil bli demonstrert nye løsninger, arbeidsprosesser og verktøy. Vi vil gjennom dette initiativet gjøre vårt ytterste for å lyse opp veien for «Det Digitale Skiftet» i bygg, anlegg og eiendomsnæringen, avslutter Bård Krogshus i BIM Verdinettverk, en av initiativtagerne og pådriverne bak «Digital Arena.»

Verdig ramme for viktig oppstart
ByggReisDeg arrangeres i år for 27. gang. I den anledning har arrangørene etablert «Det Norske Byggemøte» som et felles begrep for alle de viktige aktivitetene som foregår parallelt med de spennende utstillingene. Blant en rekke viktige konferanser, seminarer og foredrag, har Digital Arena tatt en posisjon for å synliggjøre, utdype og skyve framover den pågående digitaliseringen av BAE-næringen. Med andre ord et ytterst naturlig sted å arrangere kick-off for den kommende brukergruppen.

– Med denne kick-offen håper vi å kunne etablere et godt grunnlag og en felles forståelse for hvilke utfordringer buildingSMART Norges «Brukergruppe Infrastruktur» står ovenfor og hva gruppen skal sysle med etter oppstarten 16. november. I løpet av kick-offen vil vi derfor blant mye annet ta nærmere titt på statusen for det pågående standardiseringsarbeidet innen GIS/BIM, nasjonalt og internasjonalt, rette fokuset mot hva som skjer med utviklingen av dataformatet IFC for vei, bane, bru, tunnel, se på hva som gjøres i næringen i dag og hva som mangler. I Norden, Europa og resten av verden, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge.

Hva kan bygg og eiendom lære av vei?
Som tema for dagens første seminardel har vi valgt å se på en av tidens mest ambisiøse digitale strategier; level 3 eller nivå 3 BIM. For å sette disse voksne målene i perspektiv vil Bård Krogshus, Lars Chr. Christensen, Inger Hokstad og Anstein Skinnarland innlede med å se strategiene i sammenheng med det overordnende «Digitalt veikart» og undersøke hvordan man best mulig digitaliserer sammen.
Deretter vil byggherrer, entreprenører og rådgivere presentere praktiske prosjekterfaringer, påpeke noen opplevde informasjonsflaskehalser, dele digitale smertepunkt fra faktiske prosjekter og reflektere over hvordan deres digitale strategi ser ut per i dag og hvordan den best mulig skal kunne spille på lag med resten av næringens Digitale Veikart. 

Hvem skal levere løsningene?
I del to av kick-offens tema-seminar vil vi se nærmere på hva de som leverer løsningene tenker, planlegger og ser for seg morgendagen. Blant annet vil Trimbles Heidi Berg snakke om prosjektering på den digitale byggeplassen, Powell vil vise hvor langt de har kommet med maskinstyring og det hele vil avrundes med noen tanker fra daglig leder Anstein Skinnarland om hvorfor buildingSMART Norge nå har valgt å etablere en egen brukergruppe for infrastruktur og hva man håper å oppnå gjennom opprettelsen.

Du finner påmelding og hele det offisielle programmet her. Benytt koden DA2017 for gratis inngang.

 

Vekt: 

-20

Skriv ny kommentar