Vinn en iPad!

Nerdete julekalender for alle BIM-frelste

Nyskjerrig på åpenBIM og hvordan de digitale modellene brukes i praksis? Det har du nå mulighet til å finne ut. Tre kloke hoder har gått sammen og laget en morsom julekalender for gratisverktøyet «Solibri Model Viewer»

– Dette er nok en av årets aller mest nerdete julekalendere ja, sier Magnus Edvardsen i Sweco, som i samarbeid med Kenneth Krogseth i C3 BIM og Kristoffer Gjestvang fra Fagskolen Kongsberg har laget julekalenderen. Selve BIM’en er en digital utgave av det nye Vikingeskipsmuseet - som er utgangspunkt for rebusen - er velvillig lånt bort av Statsbygg.

Julekalenderen er laget i Solibri og kan åpnes med gratisverktøyet «Solibri Model Viewer.» Og man trenger ingen forkunnskaper verken i BIM eller i den aktuelle programvaren for å delta. Tanken har ifølge Edvardsen hele tiden vært å introdusere folk for et verktøy de kanskje ikke har brukt før, på en enkel og morsom måte.

– Julekalenderen er ment å være en slags pedagogisk gulrot, med mål om å overføre litt Solibri-kunnskap og entusiasme for åpenBIM via 24 humoristiske og uhøytidelige kalenderoppgaver, sier Edvardsen og avslutter med:

– Vi kommer til å slå hardt ned på alle former for fusk, men håper på både sunn og usunn kniving mellom bedriftene. Det ligger jo ikke minst mye prestisje i å være virksomheten med flest deltagere.

Du finner julekalenderen her

Du kan laste ned gratisversjonen av Solibri her

Vekt: 

-20

Skriv ny kommentar