Bli med i vår nye kommunikasjonskanal

Mange grunner til å elske Slack

I buildingSMART Norge har vi i lengre tid benyttet oss av «Slack.» Denne eminente kommunikasjonsplattformen har rett og slett blitt noe vi ikke klarer oss uten i det daglige. Nå håper vi flere av våre medlemmer vil slenge seg med og på den måten gjøre Slack til en enda bedre og bredere plattform.

– Målet vårt er jo alltid å sikre bred og dyp deltagelse. Ved å lage en åpen kanal for åpenBIM håper vi å skape engasjement også fra ansatte i alle virksomheter som er medlem i buildingSMART Norge, og på den måten senke terskelen for å delta i vårt nettverk. Med Slack kan nå alle ha hele buildingSMART-nettverket med seg i lomma når de er på farten og på den måten alltid ha tilgang til det ypperste som finns avåpenBIM-ekspertise fra en samlet næring. For eksempel kan en arkitekt som har tekniske spørsmål nå en utvikler av den respektive programvaren med en kort henvendelse på Slack, sier daglig leder Anstein Skinnarland i buildingSMART Norge.

ÅpenBIM i åpen-kanal
I utgangspunktet tok buildingSMART plattformen i bruk for å håndtere den interne kommunikasjonen i sekretariatet, men det tok ikke lang tid før man innså at Slack også er et ypperlig verktøy for å bygge små og store nettsamfunn. For eksempel knyttet til ulike emner, interesser og behov.

- Slack er et effektivt og svært direkte medium for kommunikasjon, deling av informasjon og gjenbruk av erfaringer. Plattformen gjør det også svært enkelt og presist å komme i kontakt med riktig person, få veiledning, diskutere med mange samtidig, komme med innspill eller dele filer, sier Skinnarland.

Kommunikasjon på tvers
Som alle andre plattformer for kommunikasjon blir heller ikke Slack bedre - eller nyttigere - enn det brukerne gjør den til. Av den grunn inviterer buildingSMART nå alle medlemmer, interesserte og ressurspersoner inn i varmen.

– Slack har vist seg som et fantastisk kommunikasjonsverktøy og vi ønsker nå å åpne opp for alle som vil delta, diskutere og bidra. Delvis fordi vi ønsker oss en tettere dialog med - og ikke minst mellom - våre medlemmer og andre brukere av buildingSMARTs verktøy og formater, og delvis fordi vi vet at våre medlemmer er opptatt av å dele sin kompetanse, erfaring og kunnskap. Vi tror Slack er det beste verktøyet for nettopp dette, sier Skinnarland.

Riktige kanaler
En vesentlig del av Slacks fortrinn når det kommer til elegant og effektiv kommunikasjon er inndelingen i ulike kanaler forbeholdt respektive diskusjoner, grupper og temaer. I den nærmeste fremtid vil det derfor bli opprettet som; design, utførelse, programvare, utdanning, byggherre, entreprenør, infra og fdvu. Dette er ifølge Skinnarland en jobb som vil være løpende og noe alle Slack-aktive kan komme med innspill til.

– For å få en god dyp innsikt i hvem som er deltagende, ønsker vi at alle som registrerer seg oppgir fullt navn og hvilken organisasjon de tilhører. Det er også en stor fordel om man deler opplysninger om hvem man er og hva man kan i sin profiltekst, slik at andre har en oppfatning av hvem man snakker med. Ved å legge inn noen stikkord i feltet «Interesser» har vi også en mulighet til å foreslå kanaler vi tror vil interessere deg. Som standard blir alle meldt inn i kanalene #general, #random, #twitter og #introduksjoner. Når du er registrert er det fint om du skriver noen ord om deg selv og dine interesser i kanalen #introduksjoner. Da blir vi bedre kjente og kan henvende oss til andre med tilsvarende interesser, avslutter Skinnarland.

Du finner påmeldingskjema her 

Vekt: 

-15

Skriv ny kommentar