Søknadsfrist 15. april!

Nytt masterstudium i «Digitale byggeprosesser» ved NTNU Gjøvik

NTNU Gjøvik starter i august opp et nytt 2-årig masterstudium i «Digitale byggeprosesser.»

Studiet er ment å dekke fagområdene bygg-, anlegg og eiendom – med vekt på helhetlig digital informasjonsflyt i et gitt prosjekts livssyklus. Studiet vil legge stor vekt på næringslingssamarbeid.

Stort behov for digital kompetanse
Hele bygg- og anleggsnæringen står nå midt i en rask og omveltende teknologisk utvikling. Digitalisering vil radikalt endre måten vi jobber, samhandler og kommuniserer på. Digital kunnskap og ferdigheter er identifisert som den største utfordringen for bransjen i årene framover og det vil være stor etterspørsel etter kandidater med slik kompetanse. Denne nye studieretningen vil dermed bidra til at du får kompetanse til spille en sentral rolle i det digitale skiftet som hele byggenæringen har tatt initiativ til gjennom Digitalt veikart.

Innholdsrikt studium
Studiet inneholder emner som gir det en bred faglig basis. Du vil lære mer om alt fra prinsipper og metoder for informasjonsmodellering og bruk av standarder, mulighetene for automatisering, digital regelsjekking og støtte av arificial intelligence (AI), bruk av laserscanner, droner og annet digitalt utstyr for datafangst – Internet of Things (IoT) og Big Data, videre til å utforske bruk av gaming og VR teknologi for bedre samspill om digitale prosjekter. Vi forutsetter derfor at studentene har egen bærbar Gaming PC for å kunne benytte avansert programvare og tilhørende utstyr som VR briller o.l.

Prosjektbasert undervisning
Byggeaktiviteter gjennomføres nesten alltid som prosjekt, der fageksperter samarbeider om gode løsninger. I studiet vil mye av innsatsen være prosjektstøttet arbeid basert på virkelige byggeprosjektet. Dette vil gi både faglige erfaringer og samarbeidserfaringer, nyttig for å gjøre en god jobb etter endt utdanning. Det legges opp til et nært samarbeid med byggenæringen, myndigheter, og utviklere av programvare og digitalt teknologi.

Muligheter for spesialisering
Denne studieretningen inkluderer fordypningsemner som gir deg mulighet for spesialisering og forberedelse for gjennomføring av en masteroppgave i samarbeid med næringen – og en interessant og etterspurt jobb i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen.

Du kan lese mer om studiet her

Vekt: 

-17

Skriv ny kommentar