Invitasjon til frokostmøte 11. april!

Digitalisert miljøsertifisering – mer miljø for pengene!

buildingSMART, Niras, Statsbygg og Norwegian Green Building Council inviterer til felles frokostmøte 11. april klokka 08:00 -10:00 på Mesh i Tordenskioldsgate 3, hvor vi ser på hvordan gjøre det enklere, raskere og mer kostnadsseffektivt å bygge miljøvennlig gjennom digitalisering av miljøsertifisering.

Meld deg på her!

Alle er enige om at vi må bygge mer bærekraftig og miljøvennlig nå og i fremtiden, og dette er også noe som blir mer og mer aktuelt for brukere og samfunnet for øvrig. Byggherrer og eiere engasjerer miljørådgivere, og flere bygg blir miljøsertifisert. En god del av arbeidet med implementering og oppfølging av miljøkvaliteter skjer i dag ved hjelp av manuelle verktøy og sjekklister, noe som til tider er arbeidsintensivt. 

Samtidig blir byggeprosessene mer og mer digitale og bruk av BIM er godt integrert allerede, men utnytter vi potensialet godt nok? 

Hvordan kan vi sammen gjøre det enklere, billigere og mer effektivt for byggherrer, eiere og bestillere og ta gode og miljøvennlige valg?

buildingSMART, NIRAS, NGBC og Statsbygg inviterer til frokostmøte hvor vi ønsker å gi innsikt i muligheter og utfordringer rundt arbeidet rundt digitalisering og miljøsertifisering i BAE-næringen, og vi ønsker å invitere interesserte aktører i næringen inn i et arbeid for å se nærmere på disse problemstillingene og hvordan dette eventuelt kan løses.

Vi håper du vil komme, enten du allerede nå vet at du ønsker å være med på dette arbeidet eller om du bare er interessert i teamet og ønsker å vite mer om følgende:

  • BREEAM NOR – Et miljøklassifiseringssystem v/Norwegian Green Building Council
  • Åpne digitale standarder – Muligheter for et bærekraftig bygd miljø? v/buildingSMART Norge
  • Byggherre – Hvilke krav stiller byggherrer til digitalisering og miljø? v/Statsbygg
  • Miljørådgivning – Hvordan jobber en miljørådgiver som tar digitalisering på alvor? v/NIRAS Norge

 

Dette er også problemstillinger helt i tråd med Digitalt Veikart, hvor visjonen er:

Heldigitalisering skal sikre en konkurransedyktig og bærekraftig BAE-næring.

Gjennom heldigital planlegging, utførelse og drift med digitalt støttede arbeidsprosesser skal man ta ut effekter i form av billigere og bedre byggverk, reduserte klimagassutslipp, mer effektiv ressursbruk og økt eksport av produkter og tjenester.

Vi håper næringen ser et stort potensiale i dette arbeidet, og konkret ser vi for oss å sette i gang en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med dette og se om det er grunnlag for å utarbeide et business case og et prosjektforslag for videre utvikling.

Meld deg på her!

Om innlederne:

Norwegian Green Building Council er en organisasjon som forvalter BREEAM-NOR, den norske tilpasningen av det internasjonale miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM – Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bærekraftige bygninger.

buildingSMART Norge jobber for smartere deling av informasjon - for et bærekraftig bygd miljø. Dette gjør vi ved å være en nøytral arena for hele bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen, som muliggjør fri flyt av informasjon i livsløpet av et byggverk, og effektiv samhandling mellom alle aktører. Alle løsninger må baseres på åpne standarder - for en brukerstyrt utvikling i fri konkurranse.

Statsbygg er statlig eiendomsforvalter og byggherre, og er dermed en viktig premissleverndør for næringen når det kommer til bestillinger, kravstilling og gjennomføring av store og små byggeprosjekter.

NIRAS tilbyr ingeniørarbeid, planlegging, prosjektstyring og andre tjenester innen alle aspekter av bygg. De retter seg både mot tradisjonelle byggeprosjekter som jernbane, havneanlegg, komplekse bygg som store sykehus, men også prosjekter innen miljø, klima og energi – tradisjonell energi så vel som grønn energi – og utviklingsbistand.

Vekt: 

-15

Skriv ny kommentar