Anstein Skinnarland valgt inn i viktig styre:

«Samarbeid for digitalisering» er herved stiftet

Den 3. mai inviterte BNL til stiftelsesmøte for foreningen «Samarbeid for digitalisering» på Næringslivets hus. En forening som ifølge formålsparagrafen skal sikre at byggenæringen løser samfunnets behov på en effektiv og bærekraftig måte, og inspirere og legge til rette for at alle kan digitalisere sammen. 

– Formålsparagrafen tar utgangspunkt i det «Digitale veikartet.» Vi ønsker imidlertid å utvide målbildet til også å omfatte byggenes og byenes egentlige hensikt. Vi tror ikke samfunnet vil akseptere at vi ikke bidrar til å nå de store målene. Vi må derfor også ta høyde for disrupsjon, sier Thor Olaf Askjær i Norsk Eiendom på BNLs nettsider. Som sammen med Ari Soilammi og Øyvind Skarholt har sittet i redaksjonskomiteen for vedtektene. En komite nedsatt av styringsgruppen for Digitalt veikart. 

Sterkt og handlekraftig styre

Rundt 50 personer deltok på møtet. Hensikten med stiftelsen av foreningen er å formalisere samarbeidet og bygge videre på arbeidet med Digitalt veikart.  Styret som ble valgt var; Johan M. Varmedal fra Bravida, Per Jæger fra Boligprodusentene, Johan Arnt Vatnan fra Nye Veier, Anders Larsen fra Kruse Smith, Morten Dalsmo fra SINTEF Digital, Anders Fylling fra Statsbygg, Tina Sletbak-Akerø fraTreindustrien og Anstein Skinnarland fra buildingSMART Norge. Leif Øie fra Link Arkitektur, ble valgt som styrets formann. Torkil Håheim Kind fra Norconsult og Frank Jaegtnes fra Elektroforeningen, ble valgt til varamedlemmer. 

– Vi står ved et veiskille - fra å være enige i at veikartet er riktig tankegods -  til å implementere dette bredt i en stor næring. Dette er ikke mulig å gjøre uten å tenke langsiktig. sier Jon Sandnes, som tror man er dømt til å lykkes når så mange vil dra i samme retning. 

Sammenfallende interesser

Daglig leder Anstein Skinnarland i buildingSMART Norge er av den oppfatning at foreningen som skal sette Digitalt veikart-strategien ut i livet, har mange sammenfallende interesser og mål med buildingSMARTs. Og at den derfor vil bli til stor nytte i arbeidet vårt med å nå målet om å digitalisere næringen. 

– Digitalt veikart-strategien er bra. Ikke minst har den skapt økt oppslutning og interesse for det vi i buildingSMART jobber med. Vårt formål er jo nettopp «smartere deling av informasjon – for et bærekraftig bygd miljø». Dette ønsker vi å sikre og forsterke ved å være en nøytral arena for digitalisering og innovasjon - for en samlet norsk bygge-, anleggs- og eiendomsnæring, sa Skinnarland i forbindelse med med behandlingen av vedtektene.

En standhaftig muliggjører

Han pekte på at buildingSMART er en pådriver og muliggjører for fri flyt av informasjon gjennom hele livsløpet til et gitt byggverk, og dermed en nøkkel til effektiv samhandling mellom alle de involverte aktørene.

– Vi har alltid jobbet for at alle løsninger skal baseres på åpne standarder, bare da får vi en brukerstyrt utvikling og en fri konkurranse som gagner felleskapet. Det veikartet peker på som sentrale produkter og forutsetninger for å få til en heldigitalisering av næringen, er det samme vi streber etter, nemlig: Digitale byggeplasser og tvillinger. En felles digital plattform. Standardisering og digitalisering av regelverk, og kompetanseutvikling. Vi slutter derfor fullt og helt opp om «Samarbeid for digitalisering.» Jeg er rimelig sikker på at samarbeidet vil hjelpe oss i arbeidet med å digitalisere næringen. buildingSMART har allerede en sterk posisjon i alle deler av verdikjeden, med 130 medlemsorganisasjoner i nettverket. Alle våre fire fast ansatte vil bidra til at «Samarbeid for digitalisering» når sine mål og visjon. Jeg er derfor glad for å være valgt inn til styret som representant for vårt nettverk, og få muligheten til å være med på dette viktige og riktige arbeidet, avsluttet Skinnarland.

Vekt: 

-20

Skriv ny kommentar