Les om vinneren av Studentprisen 2019

Stor oppslutning om prosjekter for årets studentpris

buildingSMART Norge studentprisen

Siden 2007 har buildingSMART Norge samlet studentoppgaver og publisert disse i buildingSMART-nettverket. Med kun 4 studentoppgaver i 2007, til 60 studentoppgaver i 2019. Dette har kommet til gjennom en bevisst utvikling og implementering av internasjonale BIM-standarder i næringen, samt ikke minst ved den jobben de mange utdanningssteder har bidratt med. Dette ser vi både gjennom det økte antallet oppsamlede oppgaver og i at vi har fått inn oppgaver fra flere utdanningssteder enn tidligere.

Studentprisen er ikke en skjønnhetskonkurranse, men en pris der vi ønsker å berømme studenter som er innovative, som tenker utenfor boksen, og ikke minst og viktigst viser god bruk av åpenBIM Standarder.

Årets vinner av Studentprisen 2019

3 studentoppgaver ble invitert til presentasjon under årets middag på buildingSMART Norge konferansen. Deltakerne på middagen stemte frem vinneren av Studentprisen 2019.

Studentprisen for beste BIM-oppgave ble vunnet av Anders Isachsen med oppgaven «Hvordan kan IFC formatet effektivisere informasjonsflyt og samhandling mellom forskjellige aktører i et BIM-prosjekt?».

Vinneren konkurrerte med over 50 andre BIM-oppgaver, og var blant de 3 som ble nominert til presentasjon på årets buildingSMART Norge konferanse 11. april. Her var det over 200 medlemmer som stemte frem Isachsen som den BIM-oppgaven med størst nytte for næringen.

Oppgaven viser en praktisk løsning for bruk av åpenBIM i praktiske prosjekter: Hvordan overføre relevant informasjon mellom ulike programmer ved bruk av IFC. Det vil da være behov for å utvide med informasjonsutveksling med flere egenskaper enn det som er standard oppsett. Oppgaven har utviklet maler og beskrevet prosessen for utvikling av Property Sets (Pset).

Oppgaven inneholder også en komplett BIM-gjennomføringsplan for et reelt prosjekt -Jøssingfjord Vitenmuseum. Løsningene som er presentert i oppgaven viser en praktisk løsning som mange kan ha nytte av å bruke i egne prosjekter.

Hedrende omtale

I tillegg til den høythengende Studentprisen ble det på årets buildingSMART Norge konferanse også delt ut «Hedrende omtale» som i år ble delt mellom:

Det er i år mange oppgaver som er verdt å få med seg. Her er en oppgave som ikke nådd helt opp som finalist under årets studentprisen, men som årets jury ønsker å gi oppmerksomhet:

Juryen for studentprisen 2019 består av Kitty Colbjørnsen Aarseth (TAG Arkitekter), Rupert James Hanna (Catenda), Bjørn Arne Føleide (Smart Construction Cluster), Frode Lund Tharaldsen (Undervisningsbygg) og Eilif Hjelseth (buildingSMART Norge).

Vekt: 

-20

Skriv ny kommentar