26. november 2019 - BIM i byggesak, mellom søker og saksbehandler

 

Direktoratet for Byggkvalitet har utviklet krav til informasjonsutveksling (ER) for bruk av BIM i byggesak basert på buildingSMART metodikken, samt laget og gjort tilgjengelig validering av BIM/IFC modeller på «Fellestjenester Bygg».

buildingSMART Norge har støttet dette arbeidet i 2018 med å samle BIM-tegneverktøy som brukes av ansvarlig søker for testing og innspill underveis i utviklingen.

Etter et prosjekt utført av Norconsult for å se på bruk av BIM i byggesøknadsløsninger og kommunal saksbehandling, var det behov for å arbeide videre med arbeidsprosesser, dataflyt og løsningskonsepter i forhold til bruk av BIM i hele verdikjeden. Dette satte i gang et prosjekt, «Drømmeprosess», i regi av Trondheim Kommune med mål om å høste erfaring med hvordan drømmeprosessen for BIM skal være for å møte de brukerbehovene som utbygger, kommunen og Kartverket som forvaltere av matrikkelen og FKB (Felles Kartdatabase) har. Prosjektet skulle synliggjøre hvor BIM har størst effekt i byggesaksbehandling og kommunal forvaltning.

Prosjektet har nå gjennomført en første gjennomgang av bruk av BIM i verdikjeden mellom søker og saksbehandler, og i dette frokostmøtet vil vi få høre mer om erfaringene fra aktørene i de forskjellige stegene i prosessen.

For alle som lager BIM krav vil byggesaksBIM og erfaringene fra dette prosjektet være nyttige for å lære om når og hvordan disse kravene kan tas inn i deres BIM krav. Dette er også nyttig for alle nåværende og fremtidige leverandører av programvarer til denne verdikjeden, ettersom både behov fra brukere og mulige kunder, samt erfaringer fra andre programvarer som har implementert støtte for byggesaskBIM kommer å deler sine erfaringer.

 

Agenda og mer informasjon.

Påmelding her: https://event.buildingsmart.no/byggesak

 

Dato: 26. november 2019 fra kl.08:00 til 10:30

Sted: Kongensgate 4, Oslo (hos Niras)

 

Vekt: 

-17