Hvor går vi herfra?

Kom med innspill til «Strategiplan 2018-2021»

 Styret hadde den 22. - 23. august en samling for å påbegynne det viktige arbeidet med å stake ut kursen for de kommende årene. Arbeidet skal sluttføres, presenteres og vedtas på årsmøtet over nyttår. Innspill fra medlemmene mottas med takk. Og; jo tidligere innspill, forslag og betraktninger måtte komme oss i hende, desto mer sannsynlig er det at de vil bli tatt inn i den pågående prosessen. 

 Vår første strategiplanen ble lagt allerede i det herrens år 2010. Vår visjon og formål var den gang å «Bidra til et bærekraftig bygd miljø gjennom smartere deling av informasjon og kommunikasjon mellom alle aktører i bygg, anlegg og eiendoms-sektoren.» 

Som strategi er jo dette fortsatt like brennaktuelt. buildingSMART Norge jobber jo i bunn og grunn med akkurat de samme samfunns-målene i dag som den gang vi ble etablert. Men etter snart åtte års virke med profesjonell administrasjon vet vi i dag langt mer om både behov og muligheter. Denne akkumulerte kunnskapen og erfaringen ønsker styret skal manifestere seg i strategiplanen for 2018-2021. 

Godt grunnlag

Det er både styrets og administrasjonens oppfatning at den kommende strategien bør bygge videre hovedmålene og prinsippene for dagens. De tre hovedpoengene for videreutviklingen så langt er av den grunn:

  1.  Å finne en god og selgende misjon for organisasjonen. Alle må raskt se hvorfor organisasjonen eksisterer og hvordan man best støtter opp om arbeidet.
  2.  Vi må legge Digitalt Veikart til grunn for vår aktivitet. Næringen må digitalisere sammen og buildingSMART skal ha en tydelig definert rolle i dette. Våre integrerte standarder er - og skal fortsette å være - de sentrale byggeklossene i næringens felles digitale plattform.
  3. buildingSMART Norge er en avdeling under buildingSMART International. Gjennom en «Chapter agreement» med buildingSMART International har vi forpliktet oss til å adoptere moderorganisasjonens «Vision&Mission.»  Hvordan tilpasser vi dette på best mulig måte til vår organisasjon og norske forhold forøvrig?

Kom med innspill!

Vekt: 

-19

Kommentarer

Utdanning er nøkkelen!

Utdanning er nøkkelen!
bSN bør etter mitt syn gå kraftig inn på klingen på høgskolene for å få dem til å utdanne åpen BIM-metodikk. Ikke bare å lese om åpen BIM, men å gjøre åpen BIM, lære BIM-programmer, øve på VDC-metodikk, simulere ICE-møter. Høgskolene og arkitektskolene er her håpløst etter. Fagskolene i Østlandsområdet gjør sitt, men utdanner kun ca 100 BIM-tekniker i året. Bransjen trenger at nyutdannete arkitekter og ingeniører er drillet i åpen BIM-metodikk fra skolene. Et varsku her er Arkitektbedriftenes undersøkelse fra september som viser at kun 10% av de spurte bedriftene er fornøyd med de nyutdannete arkitektenes BIM-kompetanse. Betenkelig. 
Her bør bSN kjenne sin besøkelsestid og både presse på utdanningsinstitusjonene, men særlig myndighetene. Myndighetene må nok kreve økt digitalisering i studieplanene i form av krav om undervisning i åpen BIM-kompetanse og praksis. Dette bør nok følges opp med budsjetter, både pisk og gulrot er veien å gå.

Skriv ny kommentar