Grundig workshop fant svarene:

Slik skal kompetansen økes

På medlemsmøtet i høst ble det presentert flere konsepter og dype tanker for hvordan det kommende kompetanseløftet innenfor åpenBIM skal foregå. Og godt er det. Uten økt kompetanse stopper nemlig både næringen og utviklingen snart opp. 

– De deltagende i workshopen var både brukere - som bidro med faglig innspill og delte sine praktiske erfaringer - og utviklere av ulike plattformer for spredning av kompetanse, sier Eilif Hjelseth, ansvarlig for utvikling av buildingSMART Norges læreplaner, kurs og løsninger for sertifiseringer, gjennom mange år.

Innhold og substans

Hjelseth er tydelig på at buildingSMART Kompetanse utelukkende skal bidra med det rent faglige innholdet. Hvilke plattformer dette innholdet formidles på er mindre viktig. 

– Gjennom workshoppen ble det tydelig at et stort antall tilbydere kan gi et fyldig, bredt og grundig opplæringstilbud. Et tilbud tilpasset de mange grenene, virksomhetene, nivåene og fagene vår mangslungne byggenæring består av, sier Hjelseth.

Hva og hvordan?

buildingSMART Norge har hatt et skarpt fokus på kompetanse i flere år. Læreplanene og og sertifiseringsordningene som har sprunget ut av dette arbeidet har vakt internasjonal oppsikt. Hvordan man best sprer dette faglige innholdet har imidlertid vært næringens eget ansvars- og mulighetsområde.

– Det er i utviklingen av dette mulighetsrommet vi ønsker å bidra. Ved å arrangere en workshop hvor brukere og utviklere av læringskonsepter kan komme sammen og jobbe seg frem til optimale løsninger, tror vi hele næringen kan få de verktøyene for opplæring og sertifisering den sårt trenger, sier Hjelseth.

Du finner oppsummeringer, tanker og notater fra workshop og gruppearbeid i kolonnen til høyre.

Vekt: 

-16

Skriv ny kommentar